Poslední propadne peklu

69%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Osobitý Český fim ne zcela podle mého gusta, ale je to celkem zajímavá a trošku jiná podívaná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Ota Hofman ve své tvůrčí skupině dával vždy přednost látkám, které nebyly prvoplánové. To je ostatně i příklad tohoto dětského snímku, jenž je důkazem toho, že silný dětský představitel, tentokrát dívka ve skvělém podání Michaely Kudláčkové dokáže proplout nástrahami loupeživých pasovských rytířů. Škoda té magické linky, která se musela díky bolševikům změnit. Profesionálně slušně natočené, skvěle zahrané a finále nemá chybu. Kvalitní film.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Velmi zajímavý film s výbornými hereckými výkony dospělých i dětských hrdinů. Exteriéry lesa jsou tak úžasně natočené, že divák má pocit, že se skutečně ocitl v 17. století. Všechno je zde neuvěřitelně precizní včetně hudby Musica Bohemica pod vedením Jaroslava Kčky. Příběh je tajemný, ponurý, takže neřekla bych, že je to ryze film pro děti. Spíš český historický film. Komu tento film v osmdesátých letech ušel, ten by se měl na něj každopádně podívat. Mám dojem, že takové filmy se už dnes ani netočí.
Pas
Pas
6 225 bodů
8
Rudolfínská doba trochu jinak Jeden z mála snímků nejen naší kinematografie který uvozuje dobu nadcházející třicetileté války. Rozhodně to není pohádka ale docela zdařilý historický snímek. Vpád Pasovských lupičů do Čech a snaha obyvatelstva přežít. Kvalitní výprava i herecké výkony. Kdo neviděl at´určitě koukne.
Major Zeman
Major Zeman
308 bodů
10
Velmi povedený historický snímek.