Pobřežní hlídka

47%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Nesmrtelná seriálová klasika kde David Hasselhoff potírá zločin v červených plavkách a Pamela Anderson s Carem Electrou ve zpomaleném záběru předvádí své vnady. No kdo by to mohl nemilovat? Stačilo vypnout mozek a začít se bavit tímhle prosluněným seriálem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jo jo. To byly časy...z děje si už moc nevybavím, ale ty pobíhající holky na pláži a úvodní song mi v paměti zůstanou asi i v důchodu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Svého času hodně sledovaný seriál.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Co si budem povídat. V podstatě je to kravina, ale Chandler s Joeym měli pravdu... hlavně že tam holky běhají.:)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4.5
Seriál z dob, kdy David Hasselhoff ještě nebyl cítit chlastem a Pamela Anderson byla ještě kočka.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
10
Z jistého pohledu klíčový seriál mého dospívání. Esenciální TV zážitek 90. let. Královsky jsem se bavil do sedmé série, následně trapnost, neumětelství a z prstu vycucané a neuvěřitelně nesmyslné zápletky převážily nad zábavou a nezachránily to ani neustále doplňované krásky z Playboye v červených i jiných plavkách ani stále se prodlužující a s dějem nesouvisející, hudbou podkreslené sestřihy, v nichž tyto dívky běhaly po pláži. Ale po nějakých deseti sezonách práce plavčíka nemůžu dát méně než plný počet Pro mě je to prostě kult, bez ohledu na to, jak příšerný seriál to vlastně je.

29.6.2011: Znovu zhlédnuta první a část druhé série. Snad ještě pitomější než jsem si to pamatoval. V první sérii (produkováno NBC) je výrazně více nahoty a násilí než ve všech ostatních dohromady, rozhodně to tehdy nebylo myšleno jako rodinný seriál, který z toho později udělal Hasselhoff, když po relativním diváckém neúspěchu první série přebral produkci.

srpen 2014: Znovu shlédnuto prvních šest sérií (díky, TV Relax!). Mix smrtelně vážně míněných zápletek se společenskou odpovědností (typicky ekologie, postižené děti, kriminalita sociálně znevýhodněných, bezdomovectví) a ironických až sebeparodujících dílů s neuvěřitelnými hláškami (Mitch: Kdo je tvůj oblíbený zpěvák? Matt: Slyšel jsi někdy o Davidu Hassehoffovi?). Rozhodně o tom napíšu víc, až to shlédnu kompletní.

říjen 2014: Hotovo. Stejně jak si pamatuji z devadesátek, tak od sedmé, osmé série šla kvalita dost dolů, zejména kvůli tomu, jak scenáristický tým začne vršit bizarní zvraty v osudech postav i v jejich chování, takže to místy začne připomínat poněkud naředěné latinskoamerické telenovely. Nepomáhá tomu ani to, že se obsazení mezi sezónami dost mění. A TV Relax místo Baywatch: Hawaii začala dávat vše znovu od první série.

duben 2015: Shlédnuta i Baywatch Hawaii. Tady se vyprázdněnost ukazuje v plné nahotě. Havaj je sice krásná, ale zápletky jsou stále absurdnější a říct o dialozích, že to je mlácení prázdné slámy, je ještě pochvala. Záchranné akce jdou občas úplně mimo jakoukoliv realitu, některé aktivity by měly končit okamžitou degradací, neřku-li kriminálem. Občasné pokusy o humor trapností překonávají vše, co se zatím v Baywatch objevilo. Odchod Mitche ze seriálu na konci 10. série totální nezvládnutý (a v 11. sérii už se o něm pro jistotu vůbec nemluví). V 11. sérii je také nejlépe vidět, že tvůrcům dochází nejen nápady, ale i pobídkové peníze - čím méně je tam akcí ve vodě, záchranářské techniky či triků, tím více je tam prázdného tlachání v místnostech a produkt placementu, takže díly vypadají jako reklamní videa z havajských hotelů Hilton a seznam sponzorských firem v titulcích zabírá několik obrazovek. Aspoň že pro plátno a obrazovky objevili Jasona Momou. Ale vydržel jsem až do úplného konce a završil to Hawaiian Wedding.

Fun fact: největší divácká skupina v zemi původu překvapivě nebyli nadržení puberťáci a mladí muži, ale ženy 18-34 let a ženy obecně podle průzkumů producentů tvořily cca 2/3 publika. Taky nevěříte, že?
Floridsky
4 376 bodů
6
Stejně jako Star Wars VI, tak jsem měl zakázáno i tohle. Důvod je prostý. Holky tu jsou jen v bikinách. Takže jsem se díval občas potajmu.
hnidopich
334 bodů
10
Kdokoliv, kdo tomuhle dal míň než 100% je flaming homosexual, který potřebuje okamžitě vyhledat odbornou pomoc.
roxet
roxet
293 bodů
8
Slunce, písek, pláž, vlny, serfaři, plavky... bezstarostná a jednoduchá zábava kdy si člověk moc nelámal hlavu co bude příští den nebo týden. Na dnešní dobu úsměvný a v některých dílech až najivní, ale takové 90 léta prostě byly. A myslím si že tento seriál je ještě z těch povedených.