Ponorka

80%
Ponorka
Válečný film Ponorka vypráví o mladých mužích, často ještě chlapcích hladových po dobrodružství, kteří byli svedeni nacistickou propagandou a zlákáni zázrakem techniky. Na moři musí čelit krutým silám přírody a bojovat s neviditelným nepřítelem. Řada z nich je bez zkušeností. Zažívají hrůzy války, samotu a zoufalství. Jejich možnosti jsou děsivé: buď se vynoří bez škrábnutí nebo zemřou. Pod hladinou moře nemají zranění šanci. Za II. světové války se ze 40 000 mužů bojujících na palubách německých ponorek vrátilo zpět pouhých 10 000.



Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Ponorku jsem viděl poprvé a rozhodl jsem se podívat na kompletní nesestříhanou více než tříhodinovou verzi. Je to opravdu pěkný válečný kousek, i když střední pasáž pod vodou může působit lehce monotónně. Pěkné záběry z moře, dobré silné postavy, pěkný vizuál a film působí, jako ze šedesátých let.. já jsem si to užil - 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Jeden z těch filmů, kterým by jen ignorant dal podprůměrné hodnocení. Úžasný námět, precizně provedené, ale nemůžu se zbavit pocitu, že tomu Petersen nedal nic víc, než co z toho muselo být už principu. 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ani se už teď nedivím, že každý současnější ponorkový thriller se hned porovnává s touhle Petersenovou klasikou. Stísněné a depresivní drama se skvělým hudebním motivem a parádním závěrem.

Dodatečné informace

Původní název:
Das Boot (více)
  • NSR Ponorka
  • NSR Das Boot
  • NSR De andere kant van de oorlog
  • NSR Le bateau
  • NSR U-Boot 96
  • NSR Ypovryhio U-96: Epistrofi stin kolasi
Premiéra v ČR:
13. 5. 1993
Země původu:
NSR, Západní Německo

Podobné