Policajt nebo rošťák

75%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Belmondovi snímky vždy balancují na hraně komedie a krimi a i zde je podařilo skloubit na výbornou. Role je přímo šitá Belmondovi na míru,aby diváci ho dostali přesně takového jakého mají rádi. Snímek má klasicky výborné akční scény a kaskadérské kousky nad kterými se tají dech. Příběh je taková Bebelova klasika kde sám zničí všechny lumpy,ale přesně takového ho mám nejraději.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Zdánlivě poklidnější kriminálka s Belmondem, méně akce, trošku rozvleklý děj a na Bebela celkem málo kaskadérských kousků, kterými většinou nešetřil. Atmosféra je však hutná, téma sice klasické, ale svérázné řešení problému nevšedního detektiva dělá ze snímku zajímavou podívanou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Špatný film to není, ale mezi vynikající bych ho také neřadil. Slabší dobrý. Bebel tu se svým klasickým úsměvem řádí jako pominutý, jen aby potrestal policisty, kteří se nechali zkorumpovat. Že jde nato netradiční metodou snad ani nemůže překvapit. Překvapením naopak může být pro někoho M. Moravec coby dabér Belmonda. Zhostil se toho bravurně a přijde mi lepší než Krampol. Samotný film však proudí jak vlak. Rozjede se a vzápětí brzdí a divák už už začíná zívat, když se to zase rozjede, aby po chvíli zase přibrzďoval. Škoda. Bebel dělá co může. Přesto se tento snímek dá doporučit. Je vtom nostalgie klasických kriminálek. Například ztvárněná scéna v úvodu, kdy je nalezena mrtvá nahá žena na posteli se v současných filmech již spatřit nedá. Proto se rád budu k tomuto filmu vracet.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
V televizi donekonečna reprízovaný snímek, který je zvláštní kombinací dobrodružné komedie, romance, gangsterky a kriminálky. Málokdo by takového kočkopsa, nechci říct přímo bordel ustál, ale Belmondo je v tom naprosto dokonalý. Mimochodem v původním českém dabingu Belmonda hovoří Jan Tříska a není to vůbec špatný.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Zase se mi potvrdilo, že vůbec nejsilnější stránkou všech belmondovek je Belmondo sám. Klasický motiv tvrdého policisty bez respektu ke všem předpisům sice sedí k podobným filmům jako ulitý a smíchání komedie s vážnou kriminálkou zvládl režisér Lautner na jedničku, ale nemohu si pomoci, bez lišáckého Belmondova úsměvu by to tentokráte vyznělo trochu do ztracena. Tím ale vůbec nechci říci, že by se mi Policajt nebo rošťák nelíbil, naopak jsem po mírně rozpačitém úvodu dostal přesně tu porci inteligentní zábavy, jakou jsem před zhlédnutím očekával. Jen oproti jiným vrcholným belmondovkám mi tahle přijde znatelně slabší.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Paradoxně největší klad tohoto filmu je i jeho velká slabina. Film jede neskutečným tempem a není vyloženě chvíle, kde by se divák nudil, jen se toho občas stane tolik, že může být někdo dezorientovaný. Naštěstí to zachraňuje skvělý Belmondo, dobrý scénář a skvělá akce.
avenis
avenis
8 067 bodů
6
Také tato komedie už je strašně devalvovaná, protože je reprízovaná pořád a pořád... a v podstatě se ničím nevymyká z typu, ve kterém se Belmondo usadil v letech 70 - 87. Přesto jsou stále místa, která mě pobaví. "Doba je zlá, Kamile." A taky lakonické konstatování učitele autoškoly: "No brávo, pane Agostinelli, nezapjal jste ukazatele směru. Když budete takhle pokračovat, tak se vůdčího listu nedočkáte. Ale tak co je to? Ve městě je zakázáno užívat houkačky... Nedal jste přednost, jedete moc rychle... Zakázaný směr. Co to děláte? A honí nás dopraváci. Seberou vám vůdčí list ještě dřív, než vám ho vydáme... Tak ve zkoušce jste neobstál." A Belmondovo: "Á, nejste puntičkář?" :)
Madamme "Pižé Rostándová" je úchvatná, ale bez rozmazlené dcerunky bych se obešla.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Svižné, vtipné, bláznivé a přesto vážné, dech beroucí - k tomu krásná hudba, tak co víc si přát. Nezapadá ani do jedné ze škatulek komedie, krimi, dramatu a přesto má od každého kousek. Zvláštní film s úžasnou atmosférou a vtipem. Belmondo jak ho máme rádi :-)
pantak
pantak
3 367 bodů
8.5
Jeden z nejlepších filmů který kdy Belmondo natočil.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Belmoodo v jedné ze svých známějších rolí.Takový vcelku dobrý krimi film.Průměr.