Pohádky tisíce a jedné noci

72%
Pohádky tisíce a jedné noci
Plakát traileru
Klasik domácího trikového filmu Karel Zeman se od 70. let začal vracet k čistě animované tvorbě. Jako inspirace mu posloužily arabské pohádky o námořníku Sindbádovi. Původně samostatné krátké snímky (celkem jich bylo sedm) později sestavil do celovečerního tvaru, aniž by potlačil epizodický charakter: líčí, jak se hlavní hrdina ocitl v zemi obrů, jak zmáhal nástrahy magnetové hory či mořského sultána, nechybí ani létající koberec. Výtvarně se Zeman pokusil napodobit styl perských a arabských miniatur. Komentář namluvil Jan Tříska.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
10
Já tuhle pohádku miloval už jako malý, ale bavila mě i dnes. Neskutečně dobrodružný animovaný snímek, který nenudí snad ani vteřinu. Vhodně zvolená animace, která je chvílemi i plastická.. vše doplněno skvělým vyprávěním Jana Třísky... moje srdcovka.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
10
V tomto dílku spojil Karel Zeman všechny cesty námořníka Sindibáda do jednoho filmu. Je to hroznej nářez a tohle je jeden z filmů, který si těch 100 procent zaslouží. Tady sedí všechno, ale přeci jen bych vyzdvihl Jana Třísku - úžasný výkon.

Dodatečné informace

Původní název:
Pohádky tisíce a jedné noci (více)
  • Československo Pohádky tisíce a jedné noci
  • Československo A Thousand and One Nights
Premiéra v ČR:
1. 11. 1974
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné