Podvodníci z New Jersey

76%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Clerks je v mých očích geniální dílo. Může být film ve kterém se nic neděje zajímavý a zábavný? Může! a Kevin Smith nám svou prvotinou ukazuje jak se to dělá. Dialogy a postavy vypiplané k dokonalosti nás vtáhnou do svého světa a my se můžeme jen bavit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4.5
Film mi nic nedal, ba naopak jsem strávil zbytečnou hodinu a půl, kterou jsem mohl investovat do čehokoliv jiného a bylo by to lepší. Prázdné dialogy dvou mladých mužů, z nichž jeden je totální exot, druhý neambiciózní prodavač v samoobsluze, smolař který se rozhoduje mezi současnou přítelkyní a dávnou láskou.. Prostě za mě film o ničem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Docela povedená a nenáročná devadesátiminutovka, která člověku prošumí hlavou a může na ni hned po zkouknutí zapomenout. Nebo nemusí a v tom případě mu časem dojde, že zas tak nenáročná a bezduchá nebyla (můj případ). Tak i tak pěkné čtyři hvězdy.
Fingon
16 886 bodů
8
Poprvé viděno nahrané z TV, podruhé z DVD. Je to debut... a popravdě řečeno, taky bych chtěl mít tak úžasný debut. Pro mně to ale bohužel na víc než čtyři hvězdičky není. Viděl jsem všechny Smithovy filmy a můžu tedy porovnávat - a i když jsem se hodně nasmál, je to bohužel jen sled scének bez nějakého výraznějšího příběhu. Druhý díl je pro mně rozhodně zajímavější, proto po zásluze obdržel hvězdiček pět. Pozitivní je ovšem to, že z mého pohledu jsou ostatní Smithovy filmy už jen lepší, nebo minimálně stejně dobré (i Jay a Mlčenlivý Bob vracejí úder, i Jersey Girl).
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Těžko se mi hledají slova, tak to napíšu jednoduše. Ten film je prostě hrozná blbost- možná velmi chytře natočená a sympaticky zahraná, ale pro mě pořád jen nehorázná blbost o ničem, kde se celou dobu neděje takřka nic a skončí to tak nějak....nijak. Nepopírám sice, že je to ve své podstatě docela originální, místy i vtipné a divák se nikdy nenudí (proto také ty 3*), ale kvalitní a pro některé dokonce kultovní komedii si prostě představuji trochu jinak. Ale za pár pozdějších filmů to u mě má Smith pořád "vyžehlený" :-)
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Aspoň vidíte, jak těžké je ve filmové branži prorazit, jak těžké je natočit film a kolik peněz za tím musí stát. Ovšem taky, že když máte nápad a patřičné odhodlání, jste schopní to natočit třeba v obchodě v němž sami pracujete, jen s partou přátel.. Tak začal Kevin Smith a jeho Clerks.. Dokonce ještě v černobílém podání poprvé divákům představil svoje ikonické postavy včele s hrdinou Dantem, do něhož se tvůrce sám více profiloval (i když z zcela pochopitelných důvodů se ikonickými staly spíš Jay a tichý Bobeš), z něhož perspektivy se příběh nejvíce odehrává.. Duo prodavačů, kteří v malé videopůjčovně řeší co mohou a v pracovní době vlastně práci mají až na tom nejposlednějším místě, že ji vystrnadí i hokej na střeše.. Hlavním nástrojem jsou dialogy, v nichž se vás nejvíce snaží tvůrci přesvědčit o tom, jak unikátní film sledujete.. Hodně keců, které pro někoho zkultovněly a zábava v níž každý zná odpověď na všechno.. Možná, že to je jako ze života, ale tak všední, že váhám, zda to musel být film.. Ale Kevin Smith tímhle teprve poprvé promlouvá a v budoucnu to bude jistě ještě lepší! 60%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
4
Uznávám že dialogy mají pointu, ale celé je to takové suché. Dvojka na mě zafungovala lépe.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Více takových komedií za takový prachy. Na černobílý debut za 25 tisíc dolarů je to úžasná komedie, je tu sice pár hluchých míst, ale napsat scénář "jeden den blbec na americkém vidlákově" takhle nabitý vypointovanými scénkami a dialogy je obdivuhodné. Já se bavil celý film a některé scénky a dialogy mě úplně odrovnaly, třeba sex expřítelkyně na toaletě v obchodě - nebudu prozrazovat, nechte se taky překvapit :-)
kubas369
4 086 bodů
4
Tak tohle není zrovna šálek mýho čaje. Pár povedených scén několik vtipných dialogů ale jinak černobílá nuda.