Podivný pár

74%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velmi slušná a kultivovaná komedie s pány herci v hlavních rolích. Jack Lemmon je v roli "manželky" starého mládence a svého kamaráda perfektní a Walter Matthau stejně tak. Určitě to pro mě není komedie, u které bych se popadal za břicho, ale má spád a humoru je tam dostatek. 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
What the Hell? Já se fakt nebavil, teda trošku jo - u scény, když kluci měli rande ve čtyřech - ale jinak je tahle komedie o dost slabší než o 30 let mladší "road trip" pokračování...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Neil Simon nebyl jenom skvělý hudebník, ale i výborný scenárista. Scénář k mistrovské komedii „Podivný pár“ (The Odd Couple) z roku 1967 může dodnes sloužit jako nepřekonaný vrchol vkusné zábavy pro dospělé publikum. Oskar (Walter Matthau) je starý mládenec, který ve svém prostorném bytě čas od času pořádá partičku pokeru pro své kamarády. Mezi ně patří i Felix (Jack Lemmon) a ten toho času doma neprožívá zrovna nejrůžovější období se svou manželkou. Poté, co Felixe jeho žena vyhodí z bytu požádá starého kamaráda Oskara, zda by ho u sebe nenechal přebývat. A pak to ovšem vypukne. Felix zkazí svému kamarádovi vyhlídky na pořádné rande, vyčítá mu, že se pozdě vrací z flámu a dokonce mu vadí partičky pokeru, kam dříve chodil. Komedie Podivný pár se stala bezprostředně po svém uvedení obrovským diváckým hitem a prakticky vzápětí odstartovala natáčení stejnojmenného televizního seriálu.