Pětka s hvězdičkou

70%
Pětka s hvězdičkou

Veselý dětský film o pětici sedmáků, kteří prožívají velké i malé příhody a dobrodružství v jihomoravské obci Čejkovice. Staňo Matička, Rosťa, Edison, Fera Ondráček a cikán Štefan Daniel zvaný Daňo jsou nerozlučnou pětkou kamarádů. Díky dalekohledu jednoho z nich jsou první kdo vidí příjezd nového mladého učitele Petra Mikeše. Pomohou mu se zavazadly a dokonce mu zařídí byt tak, aby byl obyvatelný, mimo jiné palmou, která v sále kulturního domu cudně zakrývá nahotu sochy Thálie. To je jen první z "průšvihů", které učitel s pěticí kamarádů během školního roku prožije. Když se za ním nakonec přistěhuje jeho dívka Petra a její uvítání se klukům zvrtne do další katastrofy, nemůže už zkušeného učitele nic rozházet. Dobře ví, že s klukovkou pětkou si ještě užije.




Pete69
Pete69
29 372 bodů
5.5
Tento klukovský film mě příliš nebavil ani jako kluka. Nechci se dotknout mladých herců, ale prostě na mě působili dosti strojeně a celý film je tak nějak rychlošípovsky uhlazený, ovšem je nutno podotknout, že bez rychlošípovského mystéria a atmosféry. 55%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Příjemná česká, letní, rodinná komedie o žácích a jejich učiteli, z krásného prostředí Moravy a vína, k tomu milý příběh a sympatický Jan Hartl dělají z tohohle dětského filmu jeden z těch lepších.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 356 bodů
8
"Já myslím, že akt to jsou nahé baby. A když je u toho ministr, tak to dají do novin."

Dodatečné informace

Původní název:
Pětka s hvězdičkou (více)
  • Československo Pětka s hvězdičkou
Premiéra v ČR:
1. 1. 1987
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch