Pětka s hvězdičkou

70%
Pětka s hvězdičkou
Do jihomoravského městečka přijede nový učitel základní školy Mikeš. Stane se třídním v sedmé A. Pětice kluků z této třídy - Matička, Edison, Rosťa, Fera a Daniel - tvoří rošťáckou partičku, která je vyhlášená svými lumpárnami. Kluci nechtějí nechat nic náhodě, a tak si hned začnou nového učitele předcházet. Do přiděleného bytu mu seženou základní výbavu, mimo jiné i okrasnou palmu, ukradenou z kulturního domu. To je jen první z průšvihů, které Mikeše s jeho svěřenci čekají. Citlivý mladý učitel si však dokáže s dětmi dobře poradit a brzy si získá důvěru žáků i dospělých. Ti se rozhodnou najít Mikešovi partnerku, aby si pojistili, že u nich učitel zůstane natrvalo. Kluci ze sedmé třídy však také ještě neřekli poslední slovo... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Tento klukovský film mě příliš nebavil ani jako kluka. Nechci se dotknout mladých herců, ale prostě na mě působili dosti strojeně a celý film je tak nějak rychlošípovsky uhlazený, ovšem je nutno podotknout, že bez rychlošípovského mystéria a atmosféry. 55%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Příjemná česká, letní, rodinná komedie o žácích a jejich učiteli, z krásného prostředí Moravy a vína, k tomu milý příběh a sympatický Jan Hartl dělají z tohohle dětského filmu jeden z těch lepších.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
"Já myslím, že akt to jsou nahé baby. A když je u toho ministr, tak to dají do novin."

Dodatečné informace

Původní název:
Pětka s hvězdičkou (více)
  • Československo Pětka s hvězdičkou
  • Československo The Five
  • Československo The Inseparable Five
Premiéra v ČR:
1. 1. 1987
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch