Perný den

77%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Kdo by neměl rád písně The Beatles, proto dávám 60%. Polovina je jejich hudba a druhá polovina je jakýsi podivný příběh slávy, mladického nadšení a bezprostřednost, která z členů kapaly v tu dobu vyzařuje. Za mě po filmové stránce nic extra.. 60% jako úcta k legendě a za hudbu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tenhle film je buď absolutně dementní, nebo absurdně geniální. A já prostě nevím. Čtyři herecká polena, o kterých víte, že jsou jedni z nejlepších hudebníků, nadpozemský dědeček, surreálné výjevy a antiděj... tohle budu ještě dlouho promýšlet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vcelku příjemná taškařice ukazující takový normální koncertní den ze života Brouků...Místy je vidět, že se více improvizovalo, než že by se točilo přesně podle scénáře, ale to vůbec není na škodu. Objektivně by to bylo asi za 3, ale protože Beatles vážně žeru, tak tu 4. hvězdu musím přihodit...7/10
Fingon
16 886 bodů
8
70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček.
mattesak
1 205 bodů
10
Beatles. Beatles. Beatles. Nevím, co více říct. Vezměte hudbu, která stála na počátku většiny hudebních stylů jež známe dnes (přiznejme si to, bez inovátorských Beatles by rock'n'roll dost možná zmizel v propadlišti dějin, nemluvě o tom, že - a říká se mi to těžko - i dnešní pop music čerpá z těchto diamantů hudební scény) , přidejte k tomu čtveřici charismatických kluků, řízněte to britským humorem se špetkou improvizace a vyjde vám toto veledílo. No dobrá, "brouci" možná nejsou bůhví jak velcí herci, ale přejeme si snad, aby nám naši oblíbenci servírovali strojené dialogy a gesta, grimasy, či pohyby, které jim ani nepatří? Já osobně tento film beru jako sondu do života největších hudebníků této planety, sic s nadiktovaným dějem, ale zahraný ve vší přirozenosti.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
8
Krása. Pro milovníky hudby Beatles fakt nádhera. Viděla jsem v originále v kině na speciální projekci a fakt to stálo za to. V dnešní době, krása vidět tento film na plátně. Doporučuji!
Bigrambo
Bigrambo
238 bodů
9
Beatles jsou tak obrovský fenomén a legenda v hudební branži, že podobný úkaz se asi hodně dlouho (jestli vůbec) opakovat nebude. Takže nápad natočit s nimi celovečerní film, který je protkán jejich hity, se tak nějak sám nabízel. A John, Paul, George a Ringo si toto natáčení evidentně užívali plnými doušky, zablbli si, zašprýmovali, sem tam přihodili nějaký ten hit a mě to s nimi moc bavilo i po padesáti letech od uvedení tohoto snímku na světlo světa!
Smazaný uživatel
0 bodů
10
Legendární Beatles s jejich prvním a zároveň nejlepším filmem. Děj filmu se točí kolem jednoho dne, při kterém kapela postupně zažije několik příjemných, ale také nepříjemných událostí a vše to vyvrcholí úžasným vystoupením.