Pějme píseň dohola

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Porevoluční mírně naivní snímek, ale právě svou naivitou, jistým amaterismem a jednoduchostí je zajímavý. Kdo z nás nebyl na táboře.. lásky, opilí vedoucí, průšvihy dětí, stezky odvahy.. Působí to realisticky a tak trošku z nostalgie mohu řici, že se mi film celkem líbil - 65%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tenkrát si třeba ještě mohli diváci myslet, že to, jak postavy mluví jako nerealistické halucinace, je známka autorské invence, kdeždo dnes už víme, že v Jarchovského světě spolu takhle lidi prostě mluví víceméně vždy (a čím je to méně, tím je to více). Ale jinak jako jo... vzhledem k tomu, co jiného se dělo na začátku devadesátých let, tak teda jako jo. Jen trochu méně té křečovitosti a trochu více souvislosti mezi postsynchrony a děním na obraze... a bylo by to vyloženě ok.
Fingon
16 886 bodů
8
"Na hudebním táboře... jsem si strčila flétnu do pí*i. Co jsem dělala na pionýráku, to ani nechtějte vědět..." Já osobně jsem tuhle éru těsně minul, takže nemůžu vzpomínat na nic. Každopádně některé scénky jsou tak absurdní, že by se daly vymyslet jen těžko...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Že by to bylo tím, že jsem nikdy na pionýrském táboře nebyla, že tomu dávám maximálně 65%? Jeden divák se nechal slyšet, že se smál prý od začátku až do konce a na to mě dostal. Já nevím, kolikrát jsem se zasmála nebo alespoň usmála, ale mockrát to tedy rozhodně nebylo! Že by byl film k popukání, to jaksi vůbec nechápu! Taky jsem znala spoustu dětí, kteří se na tábory každoročně těšily, a různé zapálené vedoucí, kteří se na ně rovněž těšili a žili tím prakticky po celý rok. Místy mě film naopak NUDIL, Aňa Geislerová prý byla vybrána mezi dvěmi sty dětí, ale pro svou neukázněnost byla propuštěna a opětovně vybrána až na druhý pokus, kdy chyběla děvčata, věřím tomu stoprocentně, vždycky mi připadala neukázněná a částečně i drzá, takový hnusný fracek, Jiří Strach mi byl nesympatický už tam. Za toho masturbujícího Saďoura by ses měl, Strachu, modlit ještě teď! Aby ses nedostal do pekla a neolizovali Tě pekelné plameny!!! Nebo nemám mít péči? Máš to tam někde v nebíčku pojištěné?! No, jedině ty koláže Davida Vávry mají jistou úroveň a výpovědní hodnotu. Připadá mi, že to má pouze napadnout systém, nikoli ukázat realisticky, jak vypadaly tábory pro děti. Nebo tam bylo snad něco i pozitivního? Nevšimla jsem si! Takže šmidra vydra!
Cettlovka
5 032 bodů
9.5
Tak tohle je nehorázně dobrá vzpomínka na pionýrské tábory. Kdo by řekl, že něco takového natočila dvojka Hřebejk - Jarchovský? Anna Geislerová, která v té době netušila, jakou slávu má před sebou a dále spousta "neherců", kteří přidali příběhu autentičnost.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Je to film hlavně pro absolventy táborů ať pionýrských nebo porevolučních. A je tam vskutku všechno. Všechny trapárny, které jste jako chovanci nebo jako dospělí zažili. Tenhle film by se měl promítat všem organizátorům táborů, protože jsem na vlastní kůži zažil, že principy v něm ukázané bohužel fungují dodnes. Přestárlí dědové vševědové dodnes vnucují dětem zábavy, které nás odpuzovaly již v letech osmdesátých. Ale to je jedno. Film je k popukání a lze ho jen doporučit.