Pátý element

83%
Pátý element

Bruce Willis musí nalézt za pomoci krásné mimozemšťanky Milly Jovovich pátý element, který by spojil čtyři živly a tím odvrátil vesmírnou zkázu.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Tohle je prostě sci-fi orgáč. Luc Besson zase trošku pošťouchl hranice tohoto žánru a ukázal jaká obrovská fantazie v něm dříme. Stvořil velmi působivý svět ve kterém se rozhodně meze nekladly. Celý snímek však stojí především na výborném Willisovi,který zde podává nadstandartní výkon.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Tento film mě prostě nenadchl. Millu nemusím a vše zachránil Bruce. Film má podle mě větší potenciál. Zobrazení budoucnosti mi také nepřišlo zrovna povedené, scénář je takový sci-fi fádní.. záchrana světa, jakýsi pátý element.. Hollywood. Film se mě prostě moc nedotknul, ale není to žádný šedý průměr, to bych mu křivdil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Luc Besson tímto dokázal, že když se v Evropě chce, tak to prostě jde. Amerika má své ´Hvězdné války´, Evropa tímto ´Pátý element´. Sice zůstalo u jednoho filmu, ale vadí to někomu? Luc dějově použil v oblasti sci-fi typicky specifické náměty, které k sobě spojil a byť z toho nejvíce ční německá klasika z roku 1927 ´Metropolis´ (futuristická vizualita města budoucnosti, stvoření umělé bytosti ženského pohlaví) vytvořil dílo nepopiratelně na evropský film fenomenální. Bruce Willis je stále svůj a charakterově se svou postavou ničím nijak neodlišuje. Překvapením je však Milla Jovovich. Po herecké stránce předvedla úctyhodný výkon, čímž dokázala, že talent v sobě má. A Gary Oldman coby hlavní padouch? On už ten kostým ledacos předznamenává. Gary slizkost své postavy sice držel v jistých mezích, ale přeci jen byla vygradována do své záporácké odpudivosti. Snímek je dobře barevný, zábavný, zkrátka jako ryze popkornové sci-fi bessonovsky přitažlivý. Luc Besson natočil sci-fi snímek, za který se stydět rozhodně nemusí.


Dodatečné informace

Původní název:
The Fifth Element (více)
  • Francie Pátý element
  • Francie The Fifth Element
  • Francie 5. element
  • Francie Piaty element
Premiéra v ČR:
11. 9. 1997
Země původu:
Francie
Rozpočet:
90 mil. USD
Tržby:
263,92 mil. USD (celosvětově)

Podobné