Dexter

88%
Dexter

Dexter je díky jisté události v jeho dětství psychicky narušen a touží po zabíjení. Jeho touhu po krvi se dařilo usměrňovat jeho adoptivnímu otci, který pracoval jako policista. Dexter se naučil ovládat a stal se soudním znalcem a stejně jako on, pracuje u policie i jeho nevlastní sestra. Dexter má stále své choutky a po smrti otce je pro něj všechno složitější. Přestože nechová k nikomu žádné city, své oběti si pečlivě vybírá z řad kriminálníků a sociopatů, kterým se podařilo zákon obelstít. Na scéně se zanedlouho objevuje precizní seriový vrah, který nepřímo vyzívá Dextra na psychologický souboj kočky s myší. Kdo je kočka a kdo myš... (Zdroj: www.serialzone.cz)





Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9.5
Po dlouhé době opět seriál ze kterého číší originalita. Nápad,aby byl policajt sériovým vrahem je geniální a tvůrci z něj vytěžili maximum. S postupem času kvalita seriálu mírně opadla a finále nedosáhlo takových kvalit jakých bych si přál. Stále se však jedná o top seriál,který na televizních obrazovkách září jako slunce na nebi.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Z šedivé přeslazenosti a uhlazenosti nudných a otravných seriálů jiho- a severoamerické provenience se výrazně vyčlenily dva: Six Feet Under (Odpočívej v pokoji) a Dexter. Vynikající nápad Jeffa Lindsaye (román Darkly Dreaming Dexter) najít patologickému násilníkovi a sociopatovi s touhou zabíjet (krásný eufemismus - Temný pasažér) ventilaci jeho psychózy v roli Mstitele-Čističe mnohonásobných vrahů , kteří se z různých důvodů vyhýbají spravedlnosti, navíc dokonale informovaného (pracuje jako forenzní specialista u policie, takže má všechno z první ruky), a podřídit ho vlastnímu Kodexu (= dopadnout nepotrestaného zabijáka s nespornými důkazy o jeho vině a sám se nenechat chytit při jeho likvidaci, nezabíjet nevinného) je zúročen spektrem dobře vymyšlených a propojených epizod. Jednotlivé řady seriálu tvoří celek rozvádějící a řešící určité téma (Dexterova rodinná predispozice v postavě bratra Briana=Ice Truck Killer, nevlastní sestra Debra, manželka Rita, masoví vrazi Stahovač a Trinity, Doomsday Killer).
  • autentický Michael C. Hall (v češtině Saša Rašilov - no, budiž)
  • velice dobrá Jennifer Carpenter (česky skvělá Tereza Bebarová)´
  • skvěle propracované postavy, které žijí a vyvíjejí se
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dexter opakuje nekonečně dokola jeden motiv a postupně měkne. Poslední (tuším pátou) řadu už jsem raději přestal sledovat, abych si na tento jinak skvělý seriál nezkazil názor. Opakovat se pořád dokola není nikdy k dobru věci.

Dodatečné informace

Původní název:
Dexter (více)
  • USA Dexter
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch