Pat Garrett a Billy Kid

74%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Parádní western, kterému ale přeci jen na ty nejlepší a legendární něco chybí. Billy The Kid je velmi známá osobnost a zde po něm jde šerif v podání Jamese Coburna, který se pro westerny narodil. Pěkná akce, hezky vystavěný příběh, výborný soundtrack. Ve filmu je pár hlušších míst a chybí mu malinká jiskra navíc, která by z tohoto snímku udělala velkou parádu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Melancholický antiwestern, který ukazuje všechno násilí vysněného divokého západu, ale nedokáže po něm netesknit. Dylan si krade scény pro sebe, má obrovské charisma, ale nepůsobí to rušivě. Naprostá klasika.
tindersticks
tindersticks
783 bodů
7.5
Peckinpahův western jsem už párkrát viděl, nejsilnější dojem byl ten první. Po letech a posledním shlédnutí zůstává to, co bylo nejsilnější už tehdy: James Coburn v roli Pata Garretta, Dylanova parádní hudba, včetně Knockin on Heavens Door (i jeho role je milá, ale parádní úplně ne) a ne zrovna adorace, ale jistá poetika násilí - Peckinpah se na svou dobu nebál jít do násilných scén (viz jeho Wild Bunch). Existuje verze studia a mnohem později uvedený directors cut. Mám dojem, že jsem viděl obě, oba stály za to.