Pasťák

72%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Pěkně syrové české drama se skvělými výkony všech zúčastněných, zejména pak mladého Ivana vyskočila. Mrazivé prostředí podpořené černobílou barvou, hodně uvěřitelné a drsné. Konec sice předvídatelný, přesto jsem do poslední chvíle čekal, že to pro mladého vychovatele dopadne dobře. Malou vadou na kráse je evidentně starší věk některých chovanců.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Asi už vím, kde se Magnusek inspiroval svými Bastardy. Možná, že Pasťák je autentický, možná že to tam tak vážně chodilo, ale to nic nemění na tom, že ta hodina a půl je jscénaristicky a herecky hodně mimo. Co mě taky hodně pobavilo, že 22-letý Vyskočil má žáka Sloupa, kterému v době natáčení bylo 32 a vypadal jako Vyskočilův otec (to samé u Krampola, kterému bylo 30).
Fingon
16 886 bodů
6
Je to smutné, ale jedinou opravdu silnou sekvencí v tomto filmu je příchod učitele do pasťáku, kdy se rozhlíží po mřížích všude kolem, ředitel ústavu na něj pořád hrabe a "útočí" na něj detaily obličejů jeho a toho bývalého řezníka.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Vynikající film Hynka Bočana, který je ceněný více v zahraničí, než u nás. Důvod je nasnadě. Tady ten film nikdy nikdo neviděl. Byl sice natočený v roce 1968, ale dokončený až v roce 1990. Mezitím se toho ovšem příliš nezměnilo. Sugestivní výpověď o drsných dobách a závažných prohřešcích odporného komunistického režimu a o chování k dětem jako k dobytku a otrokům. Ivan Vyskočil je v hlavní roli naprosto fantastický a v roli mladých chovanců zaujme Václav Sloup a Jiří Krampol, kteří zde podávají vynikající výkon. Skvělý film!
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8
Velmi sugestivní zdařilý film, Vyskočil a Sloup ve svých nejlepších rolích, teda alespoň, co jsem je kde viděl.