Parta hic

57%
Parta hic
Plakát traileru
Komedie jako ze života: mladá lékařka chce prosadit pravidelné pití mléka jako přirozenou prevenci silikózy u horníků. Energická lékařka Alice Váňová nastoupí jako závodní lékařka šachty Mír. Na radu svého bývalého kolegy doktora Kaleše se pustí do výzkumu, jehož cílem je prevence silikózy pomocí takzvané kalciové bariéry, což v praxi znamená pravidelné pití mléka. Jenže přinuťte horníky, aby veřejně pili mléko. Na první pohled nepřekonatelný problém. Ale nic není nemožné, a tak to prostě partička sedmi horníků, přezdívaná parta hic, dostane příkazem. Jenže i přes stranicky zdůvodněnou přednášku o prospěšnosti celé akce havíři statečně odolávají naléhání, aby se experimentu zúčastnili. Předseda ROH Janeček se nakonec rozhodne, že zvítězí všemi prostředky. S milými rebely se proto pustí do psychologické války...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Parta hic je klasický socialistický produkt,kterému bych to mohl jen těžko vyčítat. Snímek prostě vznikl v té době a proto mu bylo přesně dáno jak musí vypadat. Herecky je to velmi slušně obsazeno a je škoda,že výsledek nebyl lepší. Inu postavit snímek na nápadu,že muži neradí mléko je docela nezajímavé.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
V sedmdesátých letech vzniklo spousta nesmrtelných filmů plných nevšedního humoru. Parta hic je v tomto ohledu spíše průměrným filmem. Že se do filmu podařilo propašovat propagandu nikoho nepřekvapí, ale v tomto snímku je to téměř v každé druhé větě a to mě doslova otravuje. 55%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Kvalitní český film. Skvělá parta co nepřestane nikdy bavit.

Dodatečné informace

Původní název:
Parta hic (více)
  • Československo Parta hic
  • Československo Brygada upal
  • Československo Our Gang
  • Československo The Scorcher Team
Premiéra v ČR:
1. 7. 1977
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Parta hic je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch