Pára nad hrncem

48%
Pára nad hrncem
Pára nad hrncem

Hlavní hrdina, sympatický inženýr, je vzorným pracantem, avšak čas od času na několik dní zmizí, aby se oddal bezuzdnému flámování, jeho kamarádi sice tyto absence kryli - ale nakonec dospějí k názoru, že musí svého druha oženit, aby mu zabránili v dalších výstřelcích. Po mnoha zmatcích a nedorozuměních však kýžená svatba přece jen nastane, a dosud slabošský protagonista se může v klidu věnovat budování nové společnosti. Ač celý příběh vyhlíží, jako kdyby pocházel z nějakého meziválečného kýče, filmové podoby se dočkal v roce 1950, však také námět poskytl v té době již nežijící Vladimír Slavínský.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Výrobní komedie, kterých ve své době vzniklo spousty a které měli povznést pracovní morálku a chuť budovat, aby socialistický rozkvět přinášel jen radost. Tento snímek je zpočátku velmi krkolomný, ale jak se příběh postupně rozvíjí, dostává stále větší komediální příchuť, až vygraduje veselými zmatky s prvky sitcomu, kdy veškerá agitace končí a nastává chvíle zábavy. S tím budováním se tu zase až tak moc nepřehání, takže vznikla průměrná komedie z které nemrazí a naopak dokáže pobavit.
kawa
3 388 bodů
6
Mohla to být i docela příjemná komedie, kdyby se do toho netahala politika a hodně dalších věcí. Vladimír Ráž v komedii opravdu byl mimo.

Dodatečné informace

Původní název:
Pára nad hrncem (více)
  • Československo Pára nad hrncem
  • Československo Steam Above a Pot
Premiéra v ČR:
20. 10. 1950
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění