Battlestar Galactica

85%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Nějak mě to nechytlo. Jinak na občasné skouknutí a zabití nudy celkem dobré.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
BSG: Chytí Tě a už nepustí!
kubas369
4 086 bodů
10
Myšlenka smíchat sci-fi s mytologií se už vyplatila v Stargate v BG mytologie hraje přece jen větší úlohu což není vůbec na škodu. Pro mě je tohle nejlepší scifi seriál, který do těchto dnů vznikl. Oceňuji také to, že autoři pochopily že míň hodněkrát znamená víc, přesto by seriál mohl mít o jednu řadu míň. Také se mi líbí filmové pokračování, které zaplňují bílá místa v universu BG což je mnohem lepší než kdyby z toho vytáhly další serii, což je normální praxe ale kvalita seriálu kuli tomu upadá což díky bohu pro BG neplatí. Ani při jedné epizodě jsem se nenudil i díky skvělému hereckému obsazení, kde doopravdy nikdo není navic. V dnešní době rozhodně nejoriginálnější a nejzajimavější sci-fi seriál. Star Trek může jít klidně k šípku.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
10
Pojato z obecného hlediska je tento projekt celkovou koncepcí naprosto famózní. Od prvního dílu až do posledního jsem sjížděl každý se stejným nadšením. To se mi stalo jen u hrstky seriálů. Battlestar Galactica těží spíše z psychologické stránky věci než ze sci-fi prvků a akce. Ne, že by se během 73 dílu nestalo mnohé, ale ta psychologie vztahů mezi posádkou postihnutou ponorkovou nemocí byli opravdu skvělé. Bylo jasné, že tento seriál koncepčně sahal po dějové stránce za více jak 1-2 série. To bylo také velmi sympatické. Herecké výkony spolu s výbornou kamerou umocňovali téměř dokonalý požitek ze sledování hledání Země. 99%!
farb
farb
2 064 bodů
9.5
Politika, náboženství, rasismus, tvrdá sci-fi. Krev, pot a sex. Plnokrevné nečernobílé a perfektně zahrané postavy. Správně špinavá výprava, skvělé efekty a dokumentární kamera. Perfektně vystavěné scénáře, jenž neustále boří klišé. Všeobjímající depresivní postapokalyptická atmosféra. A vynikající hudba. Jinými slovy - Ideální mix vyzrálé, mnohovrstevnaté a nekompromisní dospělé sci-fi. To nejlepší televizní sci-fi všech dob!
KallEll
KallEll
1 580 bodů
8.5
V rámci sci-fi seriálů naprostá pecka. Dokonalé a hlavně strhující a skvělý závěr
jan-hrouda
863 bodů
10
Bezpochyby jeden z nejlepsich serialu vsech dob. Tezce kvalitni drama, ktere ma velkou sanci zaujmout i lidi obvykle neholdujici sci-fi zanrum. Temata, ktera se tu resi, jsou totiz za a) nadcasova, za b) vysoce aktualni. BSG nebanalnim zpusobem reflektuje zasadni otazky a spolecenske a politicke problemy dnesniho sveta. Krom toho tu najdeme mnoho sci-fi prvku, dobre triky, napaditou vesmirnou akci i mnohovrstevne a leckdy skvele zahrane postavy. Rezie, scenar, kamera, hudba, herecky ansambl... proste vsechno tu je neobvykle kvalitni. Mnohem, mnohem lepsi nez u vetsiny (nejen) sci-fi celoveceraku poslednich let. // Dodatek k rozkoukane 4. serii: Libi se mi, jak se v jedne rovine odehravaji v podstate komorni osobni dramata a v dalsich zajimava sociologicka analyza spolecnosti nebo psychologicky rozbor postav na modelu male skupiny lidi v historicky a evolucne krizove situaci - a do toho se jeste filosofuje. Celkem minimalisticky pojate, ale brilantne rezirovane i zahrane... je to trochu hlubsi a meditativnejsi nez predchozi serie, deje se toho vice na mene prostoru, velka akce a vesmirne bitvy uz vlastne z hlediska pribehu nemaji smysl... Situace opravdu zajimave morfuje...
DHDV
DHDV
311 bodů
9.5
Je to jiný seriál, než třeba hvězdná brána. Tento seriál je syrovější, spíše „dospěláckým“ a hlavně natočený neokoukaným stylem. Vizuální stránka je originální a herecké obsazení, takové netypické. Možná že právě výběr herců dělá některým záporně hodnotícím problém. Je to těžší sci-fi, nehledejte v tom nějakou akční jízdu, i když občas je. Seriál se zbytečně nenatahuje a konec je docela zajímavý, čekal se docela něco jiného. Pro mě nová čerstvá vlna, v době kdy hvězdná brána zavřela poslední důl, kvůli vydolování námětů.
Ferlovsky
Ferlovsky
168 bodů
10
V době kdy v televizi běžela Hvězdná brána kde každý díl končil velkolepým vítězstvím teamu SG-1 přišel remake seriálu Battlestar Galactica. Tento seriál mě chytl od začátku do konce. Originální děj. Za mě jeden z nejlepších scifi seriálu vůbec.
  • Originální děj
  • Admirál Adama
Fargotroniac
Fargotroniac
138 bodů
10
Skvěle propracovaný i natočený Sci-Fi seriál. Přesně takhle si žánr Sci-Fi představuji. Zvraty a různá překvapení si tu užijeme od začátku do konce.