Jake a Tlusťoch

55%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3.5
Tak právě tento počin počítám mezi nejznámější kriminální seriály,které kdy brázdily české televizní programy. Seriál ze začátku nabízel originální zápletky,ale postupem času kvalita opadla. Seriálu tak zbyly jen dvě velmi charakteristické postavy,které si dokázali poradit i s úpadkem tvořivosti scénáristů.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Jeden díl jako druhý, vše se linulu ve stejném duchu, přesto měl tento seriál ( a i v dnešní době má ) něco do sebe. Tlustý Jakeův "krotitel" dodával filmu trošku cholerického klidu, což je sice oxymóron, ale je to tak. Příběhy spíše průměrné, seriál mě ale celkem bavil.
Fingon
16 886 bodů
6
Miloval jsem ten úvod v první sezóně: "O Tlusťochovi vám řeknu jedno: je to dobrej chlap." -"Poslouchej, ty kriple, natrhnu ti hubu od ucha k uchu." "Jack Stiles? Nechtějte po mě vědět, jak dokáže vyjít z policajtskýho platu. Ale někdo ho má i rád." "Je jedinečnej." - "Tak na to mysli!"
Had
Had
12 338 bodů
7.5
Titulními hrdiny této zprvu losangeleské, později havajské kriminální série je ústřední dvojice protagonistů: někdejší westernový padouch William Conrad jako JL (Jason Lochinvar) "Fatman" McCabe a Joe Penny jako vyšetřovatel Jake Styles. Seriál vznikl vlastně náhodou, v návaznosti na jednu epizodu seriálu Matlock: W. Conrad hrál jako stárnoucí prokurátor v dvoudílné epizodě Matlocka během své první sezóny na NBC a výkonní producenti Fred Silverman a Dean Hargrove se rozhodli použít jeho herecký typ jako model jedné z hlavních postav v novém seriálu; McCabe jako bývalý důstojník se vrací na Havaj, kde se narodil, jako okresní prokurátor. Na každém kroku ho provází jeho alter ego - pomalý a klidný anglický buldog Max, skutečný vládce gauče v jeho kanceláři. Pravidelným dodavatelem "práce" pro McCabea je detektiv Jake Styles, playboy a manekýn, ale skutečný profesionál s výborným pátracím instinktem. Pravou rukou v kanceláři McCabea je jeho mladý asistent Derek Mitchell s neuvěřitelnou schopností komplikovat život sobě i oběma vyšetřovatelům. Série byla v premiéře uvedena na CBS po dobu pěti sezón od 26. září 1987 do 6. května 1992. V devatenácté epizodě čtvrté sezóny seriálu Jake a Fatman - It Never Entered My Mind - se objevil Dick Van Dyke jako Dr. Mark Sloan, lékař, který řeší zločiny. Úspěch této epizody vedl nejdříve k sérii tří televizních filmů a následně k natočení seriálu Diagnóza: Vražda, který debutoval na CBS 29. října 1993.