Malá Velká Británie

74%
Malá Velká Británie
Plakát traileru
Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Little Britain. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Anglický humor je jeden z nejlepších na světě. Nechybí mu ostrost,trefnost a potřebná štiplavost. V případě Malé Velké Británie nechybí ani nekorektnost a černý humor,který je místy až černočerný. V některých epizodách vystupují i známe osobnosti z Británie a je dobré vidět,že si ze sebe také dokáží dělat legraci (viz. Elton John).
kubas369
4 086 bodů
4
Po geniálních seriálech jako Red Dwarf, Black Book, Jistě pane ministře, Černá zmije atd., nemužu považovat Malou Velkou Británii za plnohodnotný produkt britského hůmoru. Seriál je z velké části nevtipný až nechutně trapný paskvil, přesto několik scének je docela povedených ( je jich pohříchu málo), proto dávam 2* a ne odpad.
bidlobox
3 802 bodů
8
Zaplťpánbů, dvojka válí! Je to nějaký předčasný Mikuláš, protože se s těmi prvotřídními (a zejména britskými milovanými) seriály teďkyn roztrhl pytel, a pěkně pořádnej. Kdybych ty úžasný série co teď v září začala vysílat, resp. reprízovat, měl tady všechny vypsat, asi zaplním čtvrt stránky a nevejde už se sem reklama. :) Taky jste nadšeni z uvedení Hry o trůny a dalších pecek? Já tedy jo. Jo jo.

Dodatečné informace

Původní název:
Akros trelo & entona vretaniko (více)
  • Velká Británie Malá Velká Británie
  • Velká Británie Akros trelo & entona vretaniko
  • Velká Británie Little Britain
  • Velká Británie Pikku-Britannia
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění