Futurama

85%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Futurama má pro mne stejné místo v srdci jako Simpsonovi.Zatímco žluté rodince začal s přibývajícími sériemi docházet dech,tak Futurama přinesla opět svěží vítr na televizní obrazovky. Humor je zde někdy velmi chytrý a někdy je to prostě jen čirá prasečina,která mne vždy dostane do kolen. Všechny postavy jsou skvělé napsané a jen těžko bych hledal jednu,kterou bych si neoblíbil. Každá epizoda stojí za shlédnutí a to minimálně dvakrát,aby jste pobrali vše co do vás tvůrci perou vrchem spodem.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Pro mě je tento seriál srdcovka a ještě než ho začala vysílat Prim Cool jsem ho měl sjetý od začátku k poslednímu dílu v originále. Dlouho jsem si potom zvykal na Bendera a na Zoidberga. Zoidberg je totiž v originále o 1000% lepší. Futurama je pecka 95%.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Otec jedné neuvěřitelné značky, jednoho naprostého fenoménu, který bavil přes více než 20 let, tvůrce Simpsonů měl v hlavě ještě další svět. Tentokrát si odběhl do budoucnosti a před koncem druhého tisíciletí si skze Frye odskočíme do začátku třetího tisíciletí. Ať to není co do kvantitativní kvality se žlutou rodinkou porovnatelné, tak máme tu lepší postavy s daleko lepším vývojem. Futurama několikrát stojí na tom, že vypraví nějaký život, že to není cvak a jede se od začátku. Pro mě daleko dospělejší a filmařsky i atraktivnější svět. Úplně žeru některý hlavní postavy! Fry leč je z nich často nejotravnější, tak mě baví jak pracuje s emocemi. Jeho nejlepší přítel - kovová verze Homera - Bender je ofc ta nejvíce ikonická postava, hláškuje, humorem to často tlačí sám a zase se ale dočkává vývoje. No a pak konečně ženská postava Leyla - má jasně nejlépe napsaný charakter a dává největší smysl, ale pro mě je někdy až příliš povýšená a arogantní. A do čtveřice Profesor, jenž je je něco jak Rick Sanchéz, vtipná fajn postava. Ještě čestné zmínění mému asi i často oblíbenci tedy Doktoru Zoidbergovi, který pořád tlačí ten stejný humor pořád dokola. Baví mě jak to dokáže být kreativní. Co si to dovolí vůči historii a vůči jejím osobnostem je něco neuvěřitelného. Miluji tu linku mezi Fryem a Leelou, která navíc je tak přenádherně odvyprávěna, že se upřímně bojím, co po 11 letech zkouší. Dostal jsem slabší humor než v Simpsonových, nekouká se na to tak návikově a pohodově, ale nakonec to je v několika ohledech mě daleko příjemnější seriál. 1. série - 100%. 2. série - 90%. 3. série - 85%. 4. série - 90%. 5. série - 75%. 6. série - 75%. 7. série - 75%. Nejvyšší poklona závěrečnému nádhernému dílu, snad si tvůrci uvědomují, co chtějí po letech zase otevřít. --- 8. série - 60%.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Veľa ľudí tvrdí, že najkvalitnejší seriál Matta Groeminga sú Simpsonovci. Možno kedysi. Ale dnes už podľa mňa nie. Prídu mi Simpsonovci až moc suchí. No Futurama? To už je niečo iné. Rovnaký humor a rovnaká animácia, no zároveň úplne iné café. Odjakživa som miloval sci-fi a tento seriál sa stal mojou spriaznenou dušou. Prvý raz som si ho zhliadol už v roku 2009 a od tej doby som naň nezanevrel. Postavy sú dokonalé (hovorte si ,čo chcete ja mám najradšej Bendera). Humor je aj po toľkých rokoch na solídnej úrovni a narážky sú stále aktuálne. Nikdy tak, ale úplne nepochopím, prečo sa v Európe seriál zo 7 sezón chaoticky porozdeľoval na posraných 12! Skrátka, koho obišiel tento tragikomický epizódny seriál o neustálom smoliarovi Phillip J. Fryovi, robotovi so samovražednými sklonmi a kyklopke nosiac oblečenie zo Star Treku, ako keby preskočil jednu dekádu. V najlepšom sa malo prestať. To Futurama dokázala. Otázkou teraz ostáva, kedy to pochopí 21 rokov mŕtvy zombie menom Simpsonovci...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Další můj dohnaný rest, ale se smířlivějším hodnocením. Futurama nezapře svojí inspiraci v Simpsonech, ale naštěstí umí pracovat se svým světem, hledí do budoucnosti extrémním způsobem a nezapomíná si dělat z toho srandu. Držet však takovou kadenci po celou dobu je úkol nemožný a v pozdějších sériích už zkrátka dochází dech. Naštěstí se vždy po těch průměrných dílech tvůrci vytasí s jedním famózním, který to náležitě vynahradí.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Oproti Simpsonům má Futurama pár odlišností a specifik, které když uzříte, pak teprve máte možnost si tenhle výborný seriál opravdu užít. Zaprvé Futurama nefunguje pokud neuvidíte první sérii seriálu, protože ta vás uvede do tohoto specifického satirického světa. U Simpsonů jelikož se jedná o rodinu lze vidět jako první kterýkoliv díl aniž by jste pocítili jakoukoliv újmu. Za druhé je zde mnoho narážek na nové objevy co se týče vesmíru a světa částic, takže bez zájmu o to jak funguje mikrosvět a makrosvět budete o mnohé ochuzeni. Za třetí je vidět, že autoři toho mají opravdu hodně nakoukané a mnoho dílu je vyloženě parodií na různé filmové a seriálové kulty. Futurama mi tak trochu přijde jako americký animovaný Červený trpaslík se Simpsonovským humorem a šmrncem a nekřižujte mě za to - Červený trpaslík je ještě o level výše. Nevím nevím, ale i přestože se jedná o animovaný seriál pro děti to asi moc dívatelné není, ale třeba se pletu.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4
Futurama je něco, co mě absolutně minulo. Za těch několik dílů, co jsem viděl jsem se zasmál asi tak dvakrát. Nemůžu si pomoct, dost mi to přijde, jako suchá kopie Simpsonů. Tohle prostě není nic pro mě.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
6
Nemůžu si pomoci, ale čím víc dílů vidím, tím měně vtipné mi to připadá. Buď je tam málo vtipů nebo zbytečné scény nebo něco jiného co mi vadí a co se zdá být promarněnou příležitostí. Nebo mám prostě jen raději Červeného Trpaslíka, Simpsonovic rodinku a anime.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Jeden z nejnudnějších animáků co jsem kdy viděl. Rozhodně horší, než konkurenční Family guy nebo American dad. Animace dobrá ale opravdu málo dobrých hlášek a nesympatické postavy. Jediný Bender je skvělý. Za něho také ty dvě hvězdy. Jináč opravdu celkem nepovedený animák.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Seriál s nadčasovým vtipem...