Ostrov hrdlořezů

55%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Tento film si právem vysloužil titulek PROPADÁK. Děj je průměrný až kýčový, prostření strohé a jednobarevné. Hlavní hrdinka má při akčních scénách problém, aby jí nevylétly kůzlata z korzetu. Navíc ty akční scény připomínají spíše béčkové filmy. Nereálné výbuchy a střelaba šílenými zbraněmi. No....moc se na to zkrátka koukat nedá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Snímek bohužel s nelichotivou pověstí o pohřbení pirátských dobrodružných snímků, což po mnoha letech rozbourali až ´Piráti z Karibiku´. Ve vínku má vlastně problémy dva. Filmové prokletí, které u nás zná i Vít Olmer a to je obsazení manželky režiséra. Těžko říct proč, ale takové filmy se povětšinou úspěchu prostě nedočkají. A druhá věc je holý fakt, že hlavní postavou příběhu je žena. Nikoliv kapitán, ale kapitánka, což v 90. letech diváci a fanoušci pirátských dobrodružných filmů prostě nepřijali. Bylo by hodně zajímavé, jak by si to vedlo dnes, tedy v době genderové rovnoprávnosti, kdy ženy hrdinky jsou doslova vyhledávány. Jak ale ukázala například ženská verze ´Krotitelé duchů´, na růžích ustláno tento fakt stále ještě nemá, ale feministky se ve svých aktivitách i nadále snaží. Avšak pryč od politiky a zpět k filmu. Pirátský příběh tedy kromě změny pohlaví hlavní postavy jinak v podstatě nepřináší nic nového. Opět tu máme mapu tajemného ostrova s ukrytým pokladem a snahu spojenou se soupeřením o jeho získání. Mapa v podobě skalpu otce kapitánky, od kterého to získala. Tak to je docela silná káva. Ryze popkornový film, kde nechybí akce se skvělými kaskadérskými výkony. Námořní bitvy se dobře využitou pyrotechnikou a souboje jsou skvělou podívanou. V těchto místech je tedy dobrodružný zážitek dokonalý. Skřípat to však začíná v ryze dějové části, kde chybějí ucelené nápady a nějaký ten humor. Ono to vypadá, jakoby se to náhle začalo brát vážně, ale pocitu vážnosti ne a ne dosáhnout. Správný literární pirátský kapitán má buď papouška a nebo malou opičku. Kapitánka Morgan Adams má opičku. Jistá snaha sice místy vidět je, ale přeci jen tu s ní, tedy s tou opičkou, chybí více úsměvných scének. A tak se stalo, že je snímek jako celek poněkud chaotický, místy až zbytečně moc zběsilý a jinde naopak moc pomalý a i přes značnou jednoduchost příběhu nesrozumitelný. Nudit film nemůže, ale jako správný pirátský film v jádru své věci prostě selhává. Absolutní komerční propadák, který s piráckým žánrem skutečně na hodně dlouhou dobu zamával.
sabule
14 227 bodů
2
Film měl nedávno opakovačku v televizi a myslím si,že ho ani po tak dlouhé době moc diváků nevyhledalo.Byl natočen v době,kdy filmy s pirátskou a podobnou tématikou nebyly v kurzu a bohužel ani herecké obsazení v čele s kapitánkou se moc nevyvedlo.Byl to prostě menší průšvih.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
filmy rennyho harlina mám rád, i keď točí (väčšinou) klasické akčňáky, vďaka svojmu talentu sú vždy originálne spracované a človek sa pri nich nenudí. žiaľ to sa nedá povedať o jeho pirátskom veľkofilme. nie že by akčné scény boli slabé, to vôbec nie, ale je ich tu na môj vkus dosť málo. o zábavu by sa teda mal starať klasický príbeh o hľadaní pokladu (nič originálne, ale o tom pirátske filmy sú a majú byť) avšak opak je pravdou, lebo i táto výplň je nudná a nezábavná. i keď je tu dosť hlášok, tie však nie sú vtipné a ironické, ale nudné a trápne (možno za to môže i nevýrazný modine). navyše geena davis mi ako pirátka príliš nesedí (ale to je vec vkusu).