Chůva k pohledání

67%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Oblíbený odpočinkový komediální seriál založený na tzv. running gags, který roztomile karikuje několik tradičních archetypů americké vyšší střední třídy - vícegenerační židovská rodina, vdavekchtivá třicátnice, věrný, ale ironický sluha, žravá stárnoucí matka ... Zpočátku seriál stojí a padá s Fran Drescher v titulní roli, později (ku prospěchu věci) získal větší prostor skvělý situační komentátor - sluha Niles (vynikající Daniel Davis) a jeho ženská protivnice, Maxwellova obchodní společnice C.C. Badcock. Protože vdovec Maxwell Sheffield je broadwayským producentem, střídají se v sitcomu hostující hvězdy (mj. Ray Charles, Bette Middler, Cher, Barbra Streisand). Seriál slavil úspěch v osmdesáti zemích světa - o ten český se zasloužil výborný dabing (Fran-skvělá Magda Reifová, Maxwell-přesný Zdeněk Mahdal, Niles-úžasný Vladimír Čech). Povedené, snesitelné i po patnácti letech.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Lepší sitcom. Jeden z mých oblíbenějších, a to že já sitcomy vážně nemusím. Jsou v něm vtipné scény a celkově je vidět, že i když pracuje na známých principech, snaží se i o originalitu. Tohle je jedna z těch výjimek, kdy mi opakovaný děj a nucení herci (v čele s otřesným umělým smíchem) nevadí.
Had
Had
12 338 bodů
8.5
Přehlídka několika typů sitcomových stereotypů (vdavekchtivá třicátnice tající svůj skutečný věk, jedovatě sarkastický rodinný sluha, zaměstnaný pán domu, který se bojí si připustit, že se do Fran zamiloval - a také rodinné rituály středostavovské židovské americké rodiny atd.), a přesto sranda veliká. Já jsem se bavil - a kdykoli na některý díl natrefím, rád se zase podívám. Mimochodem, skvělá vizitka českého dabingu. Zdravím tam nahoru pana Vladimíra Čecha, bez něho by pro nás sluha Niles neměl ten správně ironický hlas!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Celkem obstojnej sitcom, který nejvíc shazuje hlavní postava chůvy Fine, která je tou svou debilitou nejotravnějším elementem v celém seriálu a ve spojení s její kamarádkou a naprosto odpornou matkou je to na pěst. Vtipy jsou občas povedené, někdy předvídatelné a především přihlouplé. Díly se střídají, většinou jsou ale pitomé. Jediné co mě zde baví je ten sluha v podání Daniel Davis, to pošťuchování, zesměšňování se stou snobskou slečinkou, která se tam pořád motá je to nejlepší co je v tomto sitcomu k vidění.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
4.5
Další z amerických sitcomů, kde se vůbec nechytám. Neměla bych být jako ještě relativně čerstvá matka náhodou cílovou skupinou? Už samotná hlavní postava Fran mě ničím neupoutává, snad jen tím, že mi přijde protivná a nechtěla bych ji mít kdekoli poblíž sebe (nebo svých dětí). A ostatní postavy si stěží dokážu vybavit a to jsem těch dílů přece jen několik viděla.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Ono se to nezdá na první pohled, ale Chůva je velmi povedený sitcom. Řekli byste, že se s chůvou, která touží po svém zaměstnavateli už od první série nemůže být stejná kvalita od začátku do konce, ale kvalitně je to stále na stejném levelu v každé sérii. Dokázala mě rozesmát v každém díle a to je co říct. Klobouk dolů, takže si zaslouží lepší čtyři!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Vcelku dobrý seriál a již klasika.Nestárnoucí seriál s komickýmí prvky.
mattesak
1 205 bodů
6
Niles...to je asi jediné kvůli čemu se vyplatí tento sitcom sledovat. Ale rozhodně ho nesrážím na úroveň většiny americké produkce. Často vtipné, ale stejně často trapné.
peta.val
peta.val
16 bodů
10
klasika