Okénko

68%
Okénko
Okénko
Docent Jakub Johánek se těšil na dědictví po strýci a předem ho s přáteli oslavoval, aniž by věděl, jaké poklady vlastně může očekávat. Trochu přehnal množství skleniček a druhý den se probudil s dokonalým oknem. Mučí ho kocovina, a do toho ještě přichází domovnice s prohlášením, že včera připravil její dceru o věneček - docenta tedy čeká urychlená svatba. Jakub sice po dívce už dlouho pokukuje, nyní má však docela jiné starosti. Vyhledal ho totiž jakýsi povaleč, který tvrdí, že na vlastní oči viděl, jak Johánek v noci zapálil stoh. Pokud nedostane tučné výkupné, půjde ho udat...



Fingon
16 886 bodů
6
"Moje dcera, tak mladá a už je modlářka!" -"Modlářka?" "No, dělá klobouky." Skvělý scénář, kterému by slušelo svižnější zpracování. A ještěže ve třicátých letech neexistoval slash - BDSM fantazie postav Haase a Baarové jsou jedna věc, ovšem představa Haase s Petiškou už je jen pro otrlé.
kawa
3 388 bodů
5.5
Komediální obsazení s hvězdami: Haas, Baarová, Nedošínská, Marvan se prakticky neprojevilo na filmu, protože slabý scénář nedal těmto legendám ani trochu místa pro opravdové výkony. To co jakž takž fungovalo v jiných Haasovských filmech , tady prostě nefunguje, a člověk tomu nemůže uvěřit ani náhodou. Délka 108 minut je absolutně neúměrná ději.

Dodatečné informace

Původní název:
Okénko (více)
  • Československo Okénko
Premiéra v ČR:
3. 3. 1933
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění