Ohnivé léto

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Tento film jsem moc nemusel a tak jsem mu dal ve zralejším věku opět šanci a.. nic se nezměnilo. Je to sice oslava mládí a prvorepubliková romance, ale také dosti naivní snímek. Film byl jestě relativně v plenkách a tak natáčení v exteriérech není noc hezké, herci ve vedlejších rolích jsou povětšinou toporní a za mě to není žádná velká filmařina ani na svou dobu.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
1
No, jen prvních dvacet minut pro mne bylo peklo. Jenže jsem prostě chtěl vidět i těch pár posledních filmů pana Kršky co mi zbývaly. No, já jsem byl také mladý. Už je to hodně dlouho. Ale myslím, že jsem nebyl takový poděs jako hlavní “hrdina“ filmu. Nejde o to, že mi byl nesympatický, ale o to koho hrál. No, nebudu to pitvat, byl to páně Krškův první film, dá se mu to odpustit. Pár krásných záběrů přírody to nesrovná.
Dominikap
Dominikap
436 bodů
10
Nédherný poetický fim, dnes u nás neprávem opomíjeného Václava Kršky a Františka Čápa, s nezapomenutelnou hudbou Jiřího Srnky a skvělou kamerou Karla Degla, je důkazem výměčného talentu obou sester Babkových. Jak Zorka Janů, tak Lída Baarová zde přesvědčivě zahrály postavy nešťastné Klárky a krásné Rosy. Je velká škoda, že televizní stanice tento snímek nereprízují.