Oheň

74%
Oheň

Stephen McCaffrey a jeho mladší bratr Brian kráčejí ve stopách svého otce, slavného požárníka, který svému povolání obětoval život. Ačkoli jsou oba zaměstnáni v elitní jednotce, jež bývá nasazována na ty nejsložitější případy, jejich povahy jsou rozličné. To nakonec vede až k tomu, že neohrožený Stephen přinutí poněkud váhavějšího bratra, aby opustil aktivní službu a věnoval se po boku detektiva Donalda Rimgala vyšetřování záhadné série požárů, které spojuje stejný žhářský "rukopis", výbušný jev zvaný "backdraft".



Režie:
Scénář:

Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Vlastně krásná oslava nebezpečného a důležitého povolání. Pěkné akční scény, rodinné drama a oheň kam se člověk podívá. Na druhou stranu silně po americký přepálený závěr. Herci se zde sešli opravdu v dobré formě a na snímek se dobře dívá, jen je to na mě moc velký Hollywood.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Vynikající akční lahůdka s napráskaným hereckým obsazením. Jeden z mála akčních filmů mého dětství, který u mě postupem času ještě více získává na hodnocení...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Výborně natočený katastrofický film Rona Howarda, který si zde vybírá jednu z hvězdných dvouhodinovek své snad až příliš houpačkové kariéry. Oheň není jen přímočarým thrillerem o drsných chlapech, ale také rodinnou kronikou a psychologickým příběhem mixnutým s kriminálním příběhem o žháři. Povedená klasika.

Dodatečné informace

Původní název:
Backdraft (více)
  • USA Oheň
  • USA Backdraft
Premiéra v ČR:
22. 11. 1991
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
152,37 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Oheň je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Oheň


Podobné


Powered byJustWatch