Odysseus a hvězdy

66%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
O tom co způsobila tajemná kulička ukrytá v šutru. Sci-fi příběh scénáristy Oty Hofmana určený dětskému divákovi dnes vyniká nostalgickou formou dětské fantazie a snů. Na svou dobu výtečný snímek, který po trikové stránce krapet zestárnul, ale příběhem a uvěřitelnými dětskými hereckými výkony je stále koukatelný. Zpracování je jednoduché s použitím malého množství triků. Ale ve výsledku vypadá dokonale, což dokazuje pravdivost hesla, že někdy málo znamená více. Film také nese jisté poselství, kterým je vlastně celý příběh ukončen. Trochu to vyvolává úsměv, ale pro dětského diváka to vyznívá jednoduše a srozumitelně. Jedná se o odpočinkový film, který svým tajemnem dokáže zaujmout i po tolika letech.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Tenhle film se poněkud minul účinkem. Ota Hofman si sice splnil sen napsat konečně film o setkání s mimozemskou civilizací, ale celé to působí poněkud nevyrovnaně. A je to škoda, protože v jednotlivostech ten film docela funguje, kulička v pokoji, která požírá židli a kočku je slušný horror a malý Gustav Bubník skutečně ,,sere volej". Možná kdyby to natočil někdo schopnější než Ráža, ale holt pozdě bycha honit.
bidlobox
3 802 bodů
9
Tenhle film o tajemné kuličce, která je přes den kovová a v noci jako barevná světelná výseč pluje oblohou, mne jako dítě naprosto uchvátil. Byl jsem na tom tehdy v biografu, takže na plátně to vypadalo opravdu impozantně. A ještě více si toho filmu vážím dnes, kdy jsem si na přednášce od trikového kameramana vyslechl, jak ty iluze vznikaly. Vedle E.T.ho a Třetího šarkana můj nejoblíbenější sci-fi film z dětství.
dráza
dráza
888 bodů
6
Česká sci-fi o sondě z vesmíru a kocourovy Odysseovy co je vlastě kočka Odyssea.