Odvaha pod palbou

65%
Odvaha pod palbou

Během války v Perském zálivu je nasazen jako velitel tanku také důstojník Serling. V noci se jeho vozidlo octne uprostřed palby. Serling vydá rozkaz zničit nepřítele. Když pomine bezprostřední ohrožení, Serling zjišťuje, že osádka jeho tanku zlikvidovala jedno z vozidel, které patří Americké armádě. Při incidentu zahynul i Serlingův nejlepší přítel, kapitán Tom Boyer. Od nešťasné shody okolností uplyne několik měsíců, Serling je vyznamenán, armáda nemíní vyšetřovat příčiny celé události. Jen novináři se snaží zjistit podrobnosti. A Serling se nemůže zbavit pocitu viny za smrt několika vojáků i svého kamaráda.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Celkem slušný béčkový patriotistický hollywoodský film. Akce, krev střelba, ganderově nevyvážený snímek vzhledem k můžům :D .. vlastně je holomajzna, ale dá se na ní celkem bez újmy podívat a film ve mě zanechal dojem protože si děj pamatuji i po 25ti letech.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
9
Tak toto som im zožrala aj s navijákom. Filmy s vojnovou tématikou mám rada, hlavne keď nejde len o strieľanie a bombardovanie. Potešila ma hlbšia myšlienka a bolo zaujímavé sledovať odhaľovanie pravdy a to, ako hlavný hrdina bojuje so svojimi pocitami a vspomienkami. Danzel je výborný herec a dobre sa na neho pozerá. Príbeh obohatila aj postava zraniteľnej ženy uprostred vojny. Meg je pre mňa síce symbol romantiky, ale úloha kapitánky jej tiež veľmi pristala. Film má možno nejaké tie chybičky krásy, ale ja som si ho naplno užila.

Dodatečné informace

Původní název:
Courage Under Fire (více)
  • USA Odvaha pod palbou
  • USA Courage Under Fire
Premiéra v ČR:
2. 1. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
46 mil. USD
Tržby:
100,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Odvaha pod palbou je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch