Obušku, z pytle ven!

73%
Obušku, z pytle ven!
Plakát traileru
Někdo má všechno a jiný nic. Tak už to chodí i v pohádkách. Například v příběhu o chudém muzikantovi se zlatým srdcem, který se rozdělí o poslední kousek chleba, ačkoli mu samotnému kručí v žaludku hlady. Jako odměnu za své dobré srdce dostane kouzelný ubrousek, prostírající na požádání i ty nejvybranější pochoutky. Než si jej však stačí pořádně užít, ukradne mu ho lakomý krčmář, který má všechno, ale chce ještě víc. A protože mu kouzelný ubrousek nestačí, okrade důvěřivého muzikanta i o oslíka z něhož se sypou dukáty. Jenže nebyla by to pohádka, kdyby se nakonec všechno neobrátilo v dobré, a tak je muzikant spravedlivě odměněn a lakotný hostinský po zásluze potrestán.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tato pohádka neodmyslitelně patří k českým vánocům. Lidskost a nezkaženost Ladislava Peška je nakažlivá. Nezapomunetutelná scéna s itrničkou, jakou svět neviděl, zlidověla. Hlášky hostinského byly nadčasové. Vzduch omaštěný větrem :) Pro mě je to skvělá pohádka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Padesátá léta pohádkám přála a těžko říci, proč tomu tak bylo. Režim si hlídal, aby byla zachována ideologie, což se k pohádkám zrovna nehodilo, ale to jim bylo tak nějak jedno. Týká se to i tohoto snímku, který byl dokonce podle filmových kritiků hereckým koncertem Ladislava Peška, Františka Smolíka a Josefa Beyvla. Zlidověla i jednoduchá melodická ústřední písnička: "Já s písničkou jdu jako ptáček." Příběh o potrestání povýšenosti, zesměšňování a okrádání chudého člověka nepoctivým -podnikatelem- je kupodivu dokonce i nadčasový. Popravdě, kolik lidí by dnes takovým obuškem potřebovalo nařezat? Výprava tentokrát není veliká. Studiové malované kulisi Ladovského vyznění má taktéž své určité kouzlo. Příběh veselý, jednoduchý, prostě pohádkový. I tento snímek si jistojistě zaslouží své místo ve zlatém fondu zlaté kinematografie.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Pěkná, humorná a hlavně česká.

Dodatečné informace

Původní název:
Obušku, z pytle ven! (více)
  • Československo Obušku, z pytle ven!
  • Československo Obušok, z vreca von!
  • Československo Stick, Stick, Start Beating!
Premiéra v ČR:
7. 9. 1956
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Obušku, z pytle ven! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch