Obecná škola

85%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Česká klasika,kterou má na svědomí duo Svěrák - Svěrák. Obecná škola přišla v tu nejvhodnější dobu,protože otec i syn Svěrákovi byli na vrcholu svých tvůrčích sil a celé to dokonale dokázali prodat pomocí nezapomenutelných hlášek a scén. Humor je velice inteligentní a zbytečně nesklouzává do trapnosti a naivity.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Výkony pánů Třísky a Svěráka jsou výborné. Skvěle ztvárněná poválečná doba. Z filmu na mě ty časy doslova dýchají. Mladí herci přestože nehrají na jedničku dokonale zapadají a líbí se mi. TOP kousek natočený po revoluci. Moc takových filmů bohužel není.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Můj oblíbený český film, který se mi jako jeden z mála neokoukal ani při několikátém zhlédnutí. Skvěle navozená atmosféra. Asi není co dodat...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Mírně nadprůměrná retrovzpomínka na období dospívání, na kterou jsem jako desetileté dítě musel jít se školou do místního kina. Už tehdy mi vadilo, že musím jít na film z donucení a vlastně mám ten pocit pořád, protože to prostě nepovažuju za klasiku a v televizi to přepínám. Kdo mě tam bavil nejvíc byl Tříska a Hrušínský.
sabule
14 227 bodů
8.5
Velmi povedený film s dobrými hláškami:kdo chce vidět idiota,ať se dostaví do ředitelny.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Bláznivá komedie. "Kde mám blatníky?"
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Perfektný dobový film od slávneho tvorcu Jári Cimrmana a z mojej strany aj najväčšia legenda akú som zhliadol z českej kinematografie. Už dlho som si neužil nejakú Pelíškovskú komédiu a z prostredia školy už dvakrát tak dlho nie. Nemôžem tomu fakt nič vytknúť ,pretože príbeh Eda Součka jak ho vyučoval nechválne známy a prísny učiteľ Igor Hnízdo je dneska snáď už zľudovelý a jeho telesné tresty rovnako. Svěrákovci ma nikdy nesklamali a preto dúfam ,že po tejto komediálnej dráme po Česku ma nesklamú aj ďalšie projekty ,ktoré si chcem od tejto dvojice vyskúšať ( Kolja, Tmavomodrý svet ,Vrchní Prchní, ... ). Dokonca som sa sa dopočul ,že pred pár rokmi vyšlo aj pokračovanie a na to sa tiež teším. Preto udeľujem prvý raz filmu legendárne hodnotenie. Moja miera odporúčania je teda 100% ,známka: S a povinne by si mal každý pozrieť tento klenot....Takže Cimrmanovský film by sme mali ,ale ,čo také Imelo? Všimli ste si koľko sa tento rok urodilo Imela? ...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Já nevím, proč se tento film tak nadhodnocuje. Jestli kvůli Janu Třískovi, nebo že je to politicky podle dnešního gusta,... Neříkám, že tam není Jan Tříska jako učitel Igor Hnízdo dobrý. Nebo že je to špatný film. Ale já bych řekla, že je tak lehce nadprůměrný. Nic víc. Pár hlášek (např. i zde uváděná hláška "kdo chce vidět idiota, ať se dostaví do ředitelny"), ale poměrně dost omylů, kterých si pozorný divák musí nutně všimnout. Nebudu je ale tady rozebírat. Každopádně to odpovídá době, kdy byl tento film natočený, tedy bezprostředně po "sametové revoluci". Nemohu se zbavit dojmu, že v tonto filmu je všechno "na efekt".
jirka26
6 288 bodů
9.5
další precizní film dua Svěráků.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Dokonale vypilovaný film, dnes již klasika, nádherný a lidský kus. Neomrzí, a hlášky jsou naprosto luxusní. Je to prostě úplně čistá esence milého českého filmu.