O princezně Jasněnce a létajícím ševci

70%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Sorry Zdendo,ale ani touto pohádkou si u mne příliš nezabodoval. Podle toho co Troška točí dnes je tato pohádka úplným veledílem,ale mne přesto všechno vůbec nebavila. Jediné co mne jako moraváka zaujalo nádherný hrad Bouzov jakožto místo děje. Vždy,když běží v televizi,tak jí okamžitě přepínám.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Zdeňka Trošku jako tvůrce komedií na pokračování (série Slunce seno ... a Kameňáky) bytostně nesnáším, zato jako režisér pohádek patří k mým oblíbencům - pohádky mají všechno, co je potřeba: krásné exteriéry, výborné herecké obsazení (odpovídající charakterům), zajímavá a uvěřitelná kouzla, dobré i zlé nadpřirozené bytosti, a také velkou lásku, která je na konci po spletitých peripetiích a úkladech (oblíbený nápoj zapomnění) úspěšně naplněna. Vedle výborného Honzy Potměšila se dařilo i Troškově oblíbenkyni Michaele Kuklové, dvojice čarodějnic Růžičková-Blanarovičová by mi jako dítěti naháněla strach, kromě záludnosti jsou i pořádně krutopřísné :-) Hodně povedený scénář Karla Steigerwalda na motivy pohádky Jana Drdy. Po třiceti letech nijak nezastarala.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Na celé pohádce je asi nejlepší čarodějnice v podání Heleny Růžičkové. Takhle ošklivou, zlou a arogantní čarodějnici jsem snad v jiné pohádce neviděl. Naprosto úžasné. Jinak pohádka celkově je naše další klasika. Její kvalitu mírně snižuje okoukanost a to, že je v TV několikrát za měsíc. Pro mě i přesto skvělých 80%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Hodně oblíbená pohádka, která mě stále baví.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Tohle je moc pěkná pohádka! (Dneska už klasika.) Bohužel další pohádky pana Trošky se ubíraly poněkud jiným, a řekla bych, že méně zdařilým směrem. Taky když vezmeme krásu Michaely Kuklové a Denisy Pfauserové, tak i to je nepoměřitelné, i když se správně říká, že každému se líbí něco jiného a někdo jiný. Ale přece!!! I když je zde rovněž řada negativních hodnocení, možná by stálo za úvahu zamyslet se nad tím, proč je právě tato pohádka stále oblíbená, v čem ten její úspěch spočívá. Ale já nejsem žádná filmová kritička, tak ať na tuto otázku odpoví jiní, případně ať si na ni odpoví sám pan režisér.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Jak už tady bylo řečeno, rozhodně nejlepší pohádka Zdeňka Trošky a troufám si tvrdit, že i jeho nejlepší film, skvělý pohádkový a v něčem jinýpříběh, krásná princezna, hodnej a k tomu létající švec a samozřejmě zlé čarodějnice v geniálním podání především Heleny R§žičkové, která se stará ve filmu jak o zlo, jak svým vzhledem, tak i řevem, tak především o vtipnou linii, její hlášky jsou nezapomenutelné. Navíc je zde k vidění Bouzov, snad ze všech pohledů, nakonec vše dopadne tak jak má a žili spolu až do smrti. Vyzdvihl bych na dobu i celkem koukatelné a ne trapné triky, asi měl Troška hodně slušnej rozpočet.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Krásná česká pohádka Zdeňka Trošky, kvůli které zasednu k televizi, kdykoliv jí dávají. Krásná role pro Helenu Růžičkovou a Ivetu Blanarovičovou a vtipné hlášky, ze kterých čerpám dodnes.
kawa
3 388 bodů
8
Troškova slavná pohádka stavící na typických českých atributech pohádky, pomateném králi, čertících, legraci atd.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Krásná pohádka a dobří herci.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Pohádky jsou docela silná Troškova parketa.A dá se na ně dívat.