O princezně Jasněnce a létajícím ševci

70%
O princezně Jasněnce a létajícím ševci
Pohádka o mladém ševcovském tovaryšovi Jírovi, který si vyrobil z jemné kůže křídla, s jejichž pomocí vysvobodil z věže královského hradu princeznu Jasněnku, kam ji zavřel její otec v marné snaze zabránit věštbě zlé čarodějnice, a posléze ji vymanil i z moci samotné čarodějnice a její dcery Černavy.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Sorry Zdendo,ale ani touto pohádkou si u mne příliš nezabodoval. Podle toho co Troška točí dnes je tato pohádka úplným veledílem,ale mne přesto všechno vůbec nebavila. Jediné co mne jako moraváka zaujalo nádherný hrad Bouzov jakožto místo děje. Vždy,když běží v televizi,tak jí okamžitě přepínám.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Zdeňka Trošku jako tvůrce komedií na pokračování (série Slunce seno ... a Kameňáky) bytostně nesnáším, zato jako režisér pohádek patří k mým oblíbencům - pohádky mají všechno, co je potřeba: krásné exteriéry, výborné herecké obsazení (odpovídající charakterům), zajímavá a uvěřitelná kouzla, dobré i zlé nadpřirozené bytosti, a také velkou lásku, která je na konci po spletitých peripetiích a úkladech (oblíbený nápoj zapomnění) úspěšně naplněna. Vedle výborného Honzy Potměšila se dařilo i Troškově oblíbenkyni Michaele Kuklové, dvojice čarodějnic Růžičková-Blanarovičová by mi jako dítěti naháněla strach, kromě záludnosti jsou i pořádně krutopřísné :-) Hodně povedený scénář Karla Steigerwalda na motivy pohádky Jana Drdy. Po třiceti letech nijak nezastarala.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Na celé pohádce je asi nejlepší čarodějnice v podání Heleny Růžičkové. Takhle ošklivou, zlou a arogantní čarodějnici jsem snad v jiné pohádce neviděl. Naprosto úžasné. Jinak pohádka celkově je naše další klasika. Její kvalitu mírně snižuje okoukanost a to, že je v TV několikrát za měsíc. Pro mě i přesto skvělých 80%.


Dodatečné informace

Původní název:
O princezně Jasněnce a létajícím ševci (více)
  • Československo O princezně Jasněnce a létajícím ševci
  • Československo O princeznej Jasnenke a lietajúcom ševcovi
  • Československo Princess Brightness and the Flying Shoemaker
Premiéra v ČR:
1. 12. 1987
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
O princezně Jasněnce a létajícím ševci je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch