Nová noční můra

62%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Jak by řekl Ondřej Hejma - Wes Craven zde udělal takzvanou "ruskou zatáčku" a všechny fandy série určitě překvapil jak pojal tuhle Noční můru. Podle hodnocení na internetu je zřejmé,že fandy rozdělil na polovinu přičemž první je spojená a druhá naštvaná. Mě se tento nápad velmi zamlouval a podle toho jsem si i film užil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Originální nápad to opět utáhnul. Wes se vrátil a opanoval svoje děcko, které se za ty roky tak trochu vymklo z rukou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Dobrý nápad natočit film o filmu:-) Děj je celkově podařený (je poznat práci Wesa Cravena, viz. i první díl) pořád se něco děje, avšak Feddyho si moc neužijeme, je ho ve filmu strašně málo a to mi hodně vadí. Na druhou stránku je Kruegerova vizáž drsná, dokonalá, hrůzu nahanějící. Filmek je celkově tak trochu přízemní s danou atmosférou. Oproti šestému pokračováni je tento hororovější a o dost povedenější. Na závěr bych chtěl vytknou z celé ságy jen dabing Freddyho, v každém díle byl jiný a ve většině případu hodně směšný.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Wes Craven to všechno začal a zakončil. Pochybná kvalita předchozích dílů je sice nepřehlédnutelná, ale lepší zakončení si snad fanoušci ani nemohli přát (milá je nicméně i nástavba Freddy vs. Jason). Takový preVřískot, pokud jde o hraní si se žánrem. Důležitá dobrá ználost představitelů, předchozích dílů a celkového backroundu slavného fenoménu. V rámci hrátek to jde možná až příliš daleko (na "non brain" žánr vyžaduje extrémně nezvyklou koncentraci), přesto jde bez debat o jeden z nejoriginálnějších dárků milovníkům určitého fenoménu.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Film hodně sází na atmosféru než na zabíjení a krom konce se mu to celkem i daří. Závěr je pro mě trošku divnej a starej známej Freddy už to taky není, ikdyž ho hrál stejnej herec. Jinak zajímavé a originální pojetí celého filmu na svou dobu. 61%
Fanik
Fanik
3 066 bodů
7
Velmi zajímavý nápad.