Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

54%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Horor hororů. Když jsem to viděl poprvé, jako malý kluk, bál jsem se usnout a do teď ve mě film vzbuzuje silné emoce. Skoro všechny noční můry jsou podobné, jen si pro ně přijde Freddy jinak, někdy vynalézavě, někdy obyčejně.. Některé scény jsou opravdu dost děsivé. Pro mě je toto etalon hororu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
4
Alice Johnsonová se dějově vrací a tvůrci ji pro zpestření a nové záminky přidali těhotenství. Na kvalitě to však celkově opět nepřidalo. To platí i pro komiks, který tu také hraje svou roli. Celé se to potácí v zoufalství alespoň něčím zaujmout. Výprava a vizuální efekty jsou na svou dobu výborné, ale děj je značně kostrbatý a místo vyvolávání strachu spíše budí úsměv. Po shlédnutí tohoto volného pokračování se nedá si připomenout zcela první díl téhle série. Nejen že je nejlepší, ale stal i nepřekonatelný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Tak toto už není třeba. Komiksový hrdina nebyl v tomto filmu zapotřebí, to je o jiném žánru. To bylo tedy už moc i na mě. Copak se řítí noční můra do komediálního žánru? Slabota, slabota a zase slabota. Není to typická ''naše'' noční můra. Napětí není co bývalo a děj se posledními díly taky hodně změnil, k horšímu, více méně slabšímu. Od čtvrtého dílu to jde jen z kopce. Toto už začíná být snad seriál, tak jako, a to kapku odbočím, Saw:-) Film je podivně různě míchán a proplétán. Musím podotknout, že zrození Freddyho bylo velmi zvláštní.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Ve zpracování skoro podobné jako čtyřka, vlastně už nevím co v kterém z těchto dvou dílů bylo. Nic nového nenabízí a ani ničím nepřekvapuje. 47%
Fanik
Fanik
3 059 bodů
5
Klišé a průměr.