Ajťáci

85%

Filmové hlášky 17

  • (Roy fotí Mosse.) Moss: Takže tu baňku mám držet ve stylu 'Wow, právě jsem něco objevil!' Roy: Přesně tak. Ano. Moss: Ale co jsem objevil? Roy: Na tom nesejde. Moss: No vlastně docela jo. Roy: Fajn... takže jsi objevil... atomovou bombu. Moss: V baňce? Roy: Přesně tak.
  • Roy: V jaké společnosti to žijeme? Jen: Co? Roy: Očividně žijeme ve společnosti, která vidí muže, který chce nafotit pár nahých stařenek, jako nějakého podivína!
  • (Jen propadla "friendface") Ale... Někdo si mě přidal do přátel. Chodila jsem s ní do školy. Jak se jí asi daří? Moc dobře ne... To je fajn.
  • (Jen si prohlíží malou černou krabičku s červeným světýlkem.) "Co je to?" Moss: Tohle, Jen, je internet. Jen: Co? Moss: Je to fakt. Jen: Tohle je internet? Celý internet? Moss: Jo. Požádal jsem o půjčení, abys to mohla použít na svůj projev. Jen: Je to tak malé! Moss: To je jedna z překvapivých věcí. Jen: Vydrž, nemá to žádné dráty nebo něco. Moss: Je to bezdrátové... Jen: Oh, ano, dneska je všechno bezdrátové. Můžu to použít na svůj projev? Co když to někdo bude potřebovat? Moss: Ach, ne, ne, lidi se pořád budou moci připojit. Bude to stále fungovat. Jen: Ach tak, dobrá dobrá. Moss: Říkám ti, ukážeš to akcionářům a hned budeš mít ohlas. Jen: Můžu si sáhnout? Oh, to je tak lehké. Moss: Samozřejmě, Jen. Internet nic neváží. Jen: Ha ha. Ne, samozřejmě, že ne. Roy: Hej! Co dělá Jen s Internetem? Jen: Moss říkal, že to můžu použít na svůj projev. Roy: Jsi blázen? Co když to upustí? Jen: Neupustím, budu o to pečovat. Roy: Ne. Ne, Jen. Ne, tohle musí jít přímo zpátky na Big Ben. Jen: Big Ben? Moss: Normálně je na vrcholku Big Benu. Tam, kde je nejlepší příjem. Jen: Slibuju, že nenechám nikoho, aby se tomu něco stalo. Roy: Ne, Jen, je mi líto. Starší by tohle nikdy nedovolili. Moss: Ne, ne, Royi. Mluvil jsem se Staršími ani ne před hodinou. Řekl jsem jim, že Jen vyhrála zaměstnance měsíce a byli ohromeni - chtěli udělat cokoli, co by pomohlo. Jen: Počkej chvíli. Starší? Starší ví, kdo jsem? Musíš mi to dát! Roy: Ne, Jen, promiň, je to moc riskantní. Jen: Oh, prosím, Royi. Roy: No, Mossi, bylo to kompletně demagnetizováno? Moss: Stephenem Hawkingem osobně. Mimochodem, gratuluje. Roy: No, když je to OK s Hawkem...
  • Douglas: Takže, no, vybral jsem nějaké peníze z penzijního fondu... a přišel o ně na jednom koni! účetní: Ano. Vy jste hazardoval s penzemi našich zaměstnanců? Douglas: Hazardoval? Ne, ne, ne. Jel jsem na koni a vypadly mi z kapsy.
  • Moss: Právě prošla okolo mého ZX Spectrum a vůbec nic neřekla?!
  • Jen: A až se začnete bavit o pamětích a RAM... Moss: RAM je paměť!
  • Roy: Je to nějakej Tarantinem produkovanej jihokorejskej zombie film. Douglas: Wow! Netušil jsem, že existuje i Jižní Korea.
  • (V kině.) hlas: Kabelku byste neukradli. Auto byste neukradli. Ani dítě byste neukradli. Policistu byste nezastřelili... a potom neukradli jeho přilbu... nevykonali do ní potřebu... neposlali byste ji vdově... a pak ji znovu neukradli! Stahování filmů je krádež! Dopustíte li se jí, ponesete následky! Roy: Ty nový protipirátský reklamy jsou dost drsný...
  • Denholm: Doufám, že nebudu znít arogantně, když řeknu, že jsem ten nejdůležitější člověk na světě.
  • Denholm: Pánové, když jsem zakládal Reynholm Industries měl jsem pouze dvě věci. Sen a 6 milionů liber.
  • Douglas: Jen, máš chvilku? Jen: Ne, nemůžu, mám fofr a na žádnej výlet vrtulníkem nechci. Douglas: Na to jsem se vůbec nechtěl zeptat. Jen: Tak co chceš? Douglas: Nó... na něco... pracovního? Jen: Co je tohle za oddělení? Douglas: Prosím? Jen: Pokud je to něco pracovního, určitě víš, co je tohle za oddělení. Ve kterém jsi oddělení? (Douglas se podívá po Royovi a Mossovi.): Nevím, asi nějakým homosexuálním.
  • Moss: Dobře, že pochválil ty hochy od záchodů, odvádějí dobrou práci. Viděly jste ten záchod ve dvanáctém? Jako byste jely na dovolenou. Už ani nechodím doma, nosím to tam.
  • Roy: Hele kdyby sem přišla ta Judy, tak tu nedělám, nikdy jsi mě neviděl. Něco si vymysli, hlavně se jí zbav. Poznáš jí snadno, má tři řady zubů.
  • Denholm: - Jak mi Jen chybí. Byla stejná jako já v jejím věku. Když jsem byl v jejím věku byla jako já v jejím věku. Byla jako já v mém věku jejím věku. Když mi bylo jako jí, připomínala mi mě.
  • Roy: Haló IT. zákazník: Dobrý den, mám asi něco s počítačem. Roy: A zkoušel jste to zapnout a vypnout? zákazník: Ne…já to zkusím. Děkuji. Roy: Rádo se stalo.
  • Denholm: Uvádíte, že máte velké zkušenosti s počítačem. Jen: Ovšem... to jsem uvedla... to ano. S počítačem mám opravdu hodně zkušeností, například emaily... posílání emailů, přijímání emailů, mazání emailů a je toho víc. Denholm: Dál? Jen: Web, práce s myší. Kliky, dvojkliky na monitoru také a klávesa a to jak to stojí vedle stolu. Denholm: Pevný disk? Jen: Správně!