Harvie Krumpet

80%
Harvie Krumpet
Plakát traileru
Dojemný příběh retardovaného Harvieho ve dvaceti minutách. Jeho matka ho na život připravila pouze sdělováním pouček, které si zapisoval do sešitu s názvem "Fakta". Film získal Oskara v kategorii Krátký animovaný film.


Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Demoverze Mary a Maxe se stejnými klady (atmosféra) i zápory (nemůžu se zbavit pocitu jisté chtěnosti). Coby dvacetiminutový kraťas to je ale skvělé náladové dílko.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Po geniálním Mary a Max je to druhá věc, kterou jsem od Adam Elliota viděl a moc se těším na další. Ta kadence geniálních nápadů a výtvarné originality mě nepřestává uchvacovat i při druhém shlédnutí a to se podaří málokdy.
Innuendo
Innuendo
908 bodů
10
Sakra, ten Adam Elliot, to musí být fakt zajímavý člověk. V době kdy tohle dělal mu bylo asi tak třicet, ale do tohohle filmečku dal tolik moudra jako minimálně o dvě generace starší filozof. Animaci nemá smysl zmiňovat, ta je prostě tak škaredá, až je naprosto odzbrojujícím způsobem dokonale krásná. Skvěle vybraný hlas vypravěče, úžasný scénář. Přestože, nebo právě proto, že to je kraťas, tak pro mě snad ještě o chlup lepší než Mary a Max. Oskar naprosto zasloužený. Chvála Dadel za titulky.

Dodatečné informace

Původní název:
Harvie Krumpet (více)
  • Austrálie Harvie Krumpet
  • Austrálie I epiki zoi tou Harvie Krumpet
Země původu:
Austrálie