Nezlobte dědečka

71%
Nezlobte dědečka
Plakát traileru

Eman Vovísek zapíjí nešťastnou lásku k Lidušce, která se právě provdala za jeho bratrance, továrníka Daňka, tak intenzivně, že skončí v blázinci. Setká se tam nejen s Kryštofem Kolumbem, ale také se svým strýcem Hanibalem, který se nervově zhroutil poté, co se s ním rozešla jeho manželka Matylda. Udělala to jen proto, aby se mohla provdat za svou první lásku, strýce Jonathana, který má přijet z Ameriky. Telegram se zprávou, že se zdrží v Paříži, značně zkříží plány Daňkovi, který chtěl zaměstnat novomanželku péčí o strýce a sám odjet za milenkou. Navštíví tedy Emana a přesvědčí ho, aby hrál roli Jonathana. Začíná blázinec, kdy Eman prchá před vdavekchtivou Matyldou i před strýcem Hanibalem, který chce soka v lásce zabít. A do toho všeho navíc dorazí skutečný strýček Jonathan.




Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Jeden z lepších filmůl s Vlastou Burianem. Opět je to chvílemi přehnané a přehrané, ale jednou se na to podívat dá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Vlasta Burian opět v plné polní, a to dokonce třikrát. No, svým způsobem. Příběh na základě divadelní hry Emila Artura Longena, vlastním jménem Emil Artur, jinak křtěný jako Emil Václav František. Hra jako obvykle pochází z repertoáru Divadla V. Buriana, takže Vlasta Burian jakoby zůstal doma. A také jako obvykle je to hra plná groteskních situací, zmatků, a nyní i převleků, kde se Burian vyřádil ve všem možném a snad i nemožném. Očekávané tedy dominuje jeho prostořekost, kdy opět použil své umění parodování cizích jazyků, v tomto případě angličtiny. Charakter role také není neznámý. Vydávání se za někoho jiného je součást většiny Burianových snímků. Tentokrát tedy za strýčka z Ameriky, což ho přivede zatím do největších lapálií, jaké kdy u něj byly k vidění. K tomu již nelze víc dodat. Vlasta Burian v nejlepší formě a víc není potřeba dodat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Situační a fyzická komika a zejména výborné hlášky a převleky. Nesmírně mě baví strýček Jonatán, který popisuje tragické ztráty příbuzných, to se bavím pořád výborně a pak samozřejmě české krasavice - Hana Vítová a Adina Mandlová. Jojo, nezlobte dědečka!

Dodatečné informace

Původní název:
Nezlobte dědečka (více)
  • Československo Nezlobte dědečka
Premiéra v ČR:
21. 12. 1934
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná

Powered byJustWatch