Neviditelný na útěku

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Zezačátku velmi příjemná zábava, které ale ve druhé půlce úplně dochází dech. Ovšem jako oddechovka je film perfektní, některé situace ohledně neviditelnosti stojí za to a Chevy Chase to všechno v pohodě utáhne. Sam Neill je pan herec a rozhodně má kvality na mnohem lepší snímky.
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Roztomilá srandička, kterou je třeba brát s nadhledem a jen se nechat bavit. Protože Chevy Chase tohle umí. Každý si tu přide na své a jako nenáročná relaxační uvolňovačka stojí za shlédnutí. A ty kostrbaté filmové triky vůbec nevadí. Jen pořád nevím, proč byla Daryl Hannah považována za takovou krásku...
Lomikar
Lomikar
102 bodů
6.5
Sice tam nevyšlo skoro nic, kvůli čemu ten film byl natočený (snaha Chevyho Chase protáhnout se do vážnějších rolí, významové převedení knižní předlohy zaměřující se na existenciální i praktické problémy neviditelnosti, vydělání peněz z kinosálů), což ale naštěstí vůbec neznamená, že to není zábava. Navíc to obsahuje familiérní Carpenterovské fragmenty, které mě baví vybírat jako například obsazení alespoň jednoho herce, který se absolutně minul povoláním (Gregory Paul Martin) nebo alarmující neschopnost pracovat jakkoli s ženskými postavami. Do katalogu nočních můr zařazuji pak sice neviditelnost kvůli zmínce o tom, že díky ní lze vidět i přes zavřené oči.