Neviditelný muž

75%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tohle natočit v roce 1933 ? Úžasné. Z neviditelného muže šel čím dál větší strach, i když technicky to samozřejmě není dokonalé, tak klobouk dolů před trikaři. Atmosféra je děsivá, všichni včetně herců malých rolí pomohli vytvořit děs a umocnit divákovi pocit strachu se zdánlivě nepolapitelného neviditelného muže.. Téměř 100 let stará paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Vynikající triky a koncept, ale i při své skromné stopáži místy nudné. Převážně tehdy, když jsou všechny postavy na scéně viditelné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Efekty moc nezestárly, příběh (nebo spíš způsob vyprávění děje) o kus předběhl dobu, jediné s čím jsem měl problém bylo přehrávání některéch herců. Každopádně ten kultovní status patří Neviditelnému muži zaslouženě. Chvilkama fakt strašidelný thriller.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Lahůdka pro pamětníky i filmové nadšence, odshora až dolů napěchována skvělými nápady, které ve spojení s tehdejší těžce omezenou technikou vzbuzují upřímný údiv. Hlavní hrdina se mi sice svým chováním těžce protivil a počínání strážců zákona zase často nutilo k úsměvu, takže jsem moc neměl komu fandit, avšak svým vypravěčským drajvem a přímočarostí si mne film okamžitě získal a zcela se vymyká tehdejším uspávacím snímkům o vědeckých kiksech, Frankensteinem od samotného Whalea počínaje. V rámci žánru velký skok vpřed.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Ďalšia z príšeriek od firmy Universal Pictures ,ktorá sa od ostatných odlišuje hlavne tým ,že má poriadnu hĺbku a efekty ,ktorým by mohol v tej dobe závidieť kdejaký vysokorozpočtňák. Cením námahu tvorcov sa piplať a s námahou zosobniť vec pre oči neviditeľnú ,pretože si viem predstaviť aká bolesť musela byť na tú dobu ukázať ,že táto osoba skutočne existuje i keď neexistovali CGI a ľudia sa zo záberov nedali vymazať. Originálne ,výstižné, zaujímavé ,napäté a špičkové aj na dnešnú dobu. Tento film je proste WOW. Divím sa ,že o tom tak málo ľudí počulo ( je super ,že sa na tento rok plánuje remake ). A i keď je film miestami dosť predvídateľný tak vás hlavný protagonista a záporak naraz s jeho schopnosťami bude stále ohromovať a scenár ,herecké výkony a ich prevedenie do praxe vás podrží až do konca filmu. ( Všetky ostatne aspekty vyčleňujúce toto univerzum ako hudba ,výzor či tempo ostali skoro nezmenené ) I keď nie ste zažraní do starých filmov ako ja ,odporúčam aspoň tento jeden kúsok zhliadnuť na vlastnú zodpovednosť. Prinajhoršom by vám to rýchlo utieklo. Po dopozeraní som mal pocit ,že som pozeral 15 minútové video natlačené obsahom až ide prasknúť a nie nejaký celovečerák. 80% - Zatiaľ najlepšie ,čo Obludárium od Universal predviedlo. Geniálne! ...Známka: A -
zozemir
1 805 bodů
8
Nedovedu si představit jak pracné muselo být natáčení “neviditelnosti“. Ani po tak dlouhé době film neztratil na své kráse. I přesto, že jsem téměř po celý film byl příjemně hororově napjatý, chvílemi jsem se i s chutí zasmál. Kam se na tyhle staré horory hrabou dnešní „lekačky“.