Neúplatní

83%
Neúplatní

Chicago 20. let minulého století poznalo opravdovou žízeň. A také sílu mafie. Ostatně tak je tomu vždycky, když někdo prosadí vyhlášení prohibice... Jenže stejně tak se vždy najdou i lidé, kteří jsou ochotni proti zločinu bojovat. Zde je oním odvážlivcem Eliot Ness, zvláštní agent ministerstva financí, který se rozhodl vyhlásit válku samotnému Alu Caponeovi. Shromáždil kolem sebe skupinu věrných mužů zákona, takzvané neúplatné, s jejichž pomocí se postavil tváří v tvář korupci, vydírání a zločinu. A v této svaté válce za právo, lemované mnoha mrtvými těly, nakonec "neúplatní" uspěli. Nelítostná válka s gangstery byla natočena na motivy skutečných událostí.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Nechápu z jakého důvodu jsem tolik let otálel se sledováním toho geniálního filmu. Vždyť je tady v podstatě všechno co mám na filmech rád a k tomu všemu je to gangsterka s De Nirem, Connerym, Costnerem a Garciou v hlavní roli. Jsem rád, že jsem svou chybu konečně napravil a věřím, že s dalším shlédnutím už nebudu čekat tak dlouho. PS: Konečně jsem naplno pochopil scénu se s schody na nádraží z Bláznivé střeli.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Výborné herecké výkony - Costner na svém vrcholu, skvělý Andy Garcia ... A neumím si představit, že by Al Caponea mohl hrát někdo jiný než úžasný Robert de Niro. Kultovní parafráze Ezenštejnovy slavné scény s dětským kočárkem na oděských schodech z filmu Křižník Potěmkin - režisér jí vzdal hold scénou přestřelky na nádraží, kdy policie usiluje o zajištění klíčového svědka, tedy Al Caponeova účetního - se proslavila stejně jako originál.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Klasická Gangsterka z pohledu detektivů. Za totální pecku tento film rozhodně nepovažuji.

Dodatečné informace

Původní název:
The Untouchables (více)
  • USA Neúplatní
  • USA The Untouchables
  • USA Nepodplatiteľní
Premiéra v ČR:
1. 7. 1990
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
76,27 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Neúplatní je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch