Nemilosrdná spravedlnost

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
V pořadí čtvrtá ´segalovka´ a zároveň poslední v pojetí, jak si Stevena Seagala pamatujeme. Snímek drsný, nekompromisní, zásadový a hlavně bojovný. Detektiv Gino Felino vs. Richie Madato. Tak fanatického a slizkého padoucha aby divák pohledal. William Forsythe ho zahrál tak přesvědčivě, že nebylo možné Stevenovi v jeho roli nefandit. Snímek svými brutálními scénami vyznívá až znechuceným dojmem, ale v podstatě je to cílené, neboť lze lépe pochopit až téměř chorobnou touhu zúčtovat s psychopatickým zabijákem jednou provždy. Proč tak řádí a zabíjí doslova na potkání sice zůstává záhadou, ale jakoby to bylo jedno. Prostě tak činí a je potřeba ho za každou cenu zastavit. Snímek má patřičný švih a hloubku v rámci akce a ucelené atmosféry. Žádné zbytečné dějové odbočky, žádná úleva od napětí. Příběh se rozjede jako vlak a zastaví se až ve finále. Steven Seagal se svým bojovým stylem aikido přesně tak, jak jsme ho měli na přelomu 80. a 90. letech rádi. Snímek se plným právem řadí do škatulky mezi starou poctivou akční práci, ze které se stala akční klasika. Po tomto filmu již Steven přešel na jinou kolej a jak to nakonec dopadlo víme.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Zřejmě jedna z nejlepších seagalovek. Sevřený městský thriller nadupaný rvačkami a dusnou atmosférou není nic jiného, než moderní western a jistě se snímek dočká v budoucnu i zajímavého teoretického zhodnocení v rámci akčního žánru. Scéna v řeznictví nebo v baru je čistokrevná žánrová klasika, což dokazují i desítky milionů zhlédnutí na youtube.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
jedna z lepších seagaloviek, dosť dobré a brutálne súboje. v porovnaní s novými seagalovkami by si asi zaslúžila 5 hviezdičiek.