Nelítostný souboj

83%
Nelítostný souboj
Ačkoli hrdinové, policejní detektiv Vincent Hanna a gangster Neil McCauley, stojí na opačných stranách, mají mnoho společného. Oba jsou dokonalí profesionálové, oba jsou svým založením samotáři a oba jsou natolik posedlí svou profesí, že to vážně narušuje jejich soukromý život. A zatímco elegantní McCauley se připravuje na svou poslední velkou loupež, nejobávanější policejní buldok Hanna se mu dostává na stopu. Ani jeden z nich se nezastaví a od rozhodující konfrontace neustoupí, přestože Hannovi se rozpadá třetí manželství a gangster se právě seznámil se sympatickou Eady.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Pro mne je Nelítostný souboj zárukou kvality. Michael Mann totiž vsadil na jistotu a do skvělého příběhu obsadil ty nejlepší herce,kteří se kdy objevili na filmovém plátně. To,že spojení Pacino - De Niro funguje na 100% jsme se už přesvědčili ve fenomenálním snímku Kmotr. Právě skrz takové snímky jako je Nelítostný souboj jsem se zamiloval do světa filmů.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Nelítostný souboj je určitě dobrý film se skvělým obsazením, ale do křesla mě nikdy neupoutal a vždy jsem měl problém udržet pozornost celé nekonečné 3 hodiny. Film má chvílemi spád, někdy je zase táhlý až nudný, příběh standardní na devadeátá léta. Více než 70% dát nemohu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Skupině profesionálních bankovních lupičů začíná být setsakramentsky horko, když nevědomky zanechají stopu o nejnovější loupeži a policie jim je rázem neustále v patách. Když se řekne Al Pacino vs. Robert De Niro, je řečeno vše. Dva naprostí profesionálové ve svém oboru hlavně co se týče rolí různých bossů a poldů. Tento snímek je postavil proti sobě a v plné parádě. Nejde však o lecjaký akční film, byť je příběh velmi jednoduchý. Máme tu profesionálního lupiče a detektiva, který ví, co dělá a za čím jde. Tady se tvůrci zaměřili i na vnitřní pocity každého z nich, takže je zvýrazněna i lidská stránka jednotlivce, což v daném žánru není zrovna obvyklé. Příběh se vyvíjí jak má a končí loupeží, která vyvrcholí akční sekvencí, která nejen svým adrenalinem až tají dech. Ale vypadá až neskutečně reálně. Choreografie a rytmus této scény je natočeno naprosto úchvatně a dá se říci, že něco takového zase dlouho vidět nebude. Takřka tříhodinová stopáž může připadat moc, ale na druhou stránku byla alespoň přirozeně vyobrazena myšlenka koncepce celého dějství. Příběh se rozvíjí jak má a každou minutou budí větší zvědavost nad dalším vývojem. Režisér Michael Mann, který je i autorem scénáře, může být na své dílo náležitě hrdý.


Dodatečné informace

Původní název:
Heat (více)
  • USA Nelítostný souboj
  • USA Heat
  • USA Horlivosť
Premiéra v ČR:
4. 4. 1996
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Nelítostný souboj je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Nelítostný souboj


Podobné


Powered byJustWatch