Nekonečná - nevystupovat

63%
Nekonečná - nevystupovat
Plakát traileru
Do starého strážného domku na pomezí Moravy a Slovenska si přicházejí užít klidu zasloužené a ničím nerušené dovolené dva kamarádi. Milan a Julo netuší, že v blízké přepychové podnikové chatě si prázdninového tábora "užívá" pionýrský oddíl, komandovaný snaživým správcem chaty. Největší pozornost tu na sebe poutá svéhlavý kluk Martin zvaný Lapka, který má neustálé problémy nejen s mladou vedoucí, ale také s pedantským a věčně nabručeným správcem. Děti se postupně s oběma Slováky spřátelí, neboť oba zdánlivě ztřeštění chlapíci jim ve svém domečku a jeho okolí pomohou vytvořit svět plný fantazie a poezie. S jejich pomocí se nakonec podaří mladé vedoucí vytvořit dětem ty nejkrásnější prázdniny.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Film věnovaný mezinárodnímu roku dítěte? A proč ne? V tomto směru krásná doba. Být to dnes, ani pes neštěkne. Snímek je v prázdninové atmosféře pionýrského tábora, který však kupodivu není ve stanech. Že jde právě o pionýry tu však nějak vehementně naznačované není. Děj především táhne humoristická dvojice Lasica - Satinský, kteří tu prezentují své humoristické umění, které více znají hlavně slovenští diváci. Hrají dvojici mužů toužící být na samotě a v klidu. Tuto ideu jim však děti naruší. Příběh jednoduchý, odpočinkový, úsměvný a s písničkami, který ani dnes nic neztratil na své zábavnosti. Rodinný film neztrácející svůj humor a důvtip.
kawa
3 388 bodů
7
Prázdninový dětský film s pionýry a skvělou dvojicí Lasica - Satinský, ti jsou o třídu lepší než zbytek. Krásná Šplechtová je jen na okrasu, Zedníček dabovaný (?!), Babka jako drsný vedoucí zotavovny. Ale jinak pohoda, a odpočinkový film se slovenskými výbornými herci.

Dodatečné informace

Původní název:
Nekonecná nevystupovat (více)
  • Československo Nekonečná - nevystupovat
  • Československo Nekonecná nevystupovat
  • Československo Keine Endstation, nicht aussteigen
  • Československo Nekonečná nevystupovať
  • Československo No Last Stop – Do Not Get Off!
Premiéra v ČR:
1. 6. 1979
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění