Nebožtíci přejí lásce

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Nesmrtelná klasika s výborným Jackem Lemmonem a Juliet Mills. I za ta léta snímek neztratil na atraktivitě a stále má co nabídnout. To mnoho snímku říct nemůže. Chemie mezi hlavní dvojicí klape a film se navíc odehrává v nádherném prostředí. Těžko bych mohl vytknout něco zásadního co by se mi na snímku nelíbilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Extrémně nesympatické (a hloupé) postavy se chovají bez špetky selského nebo jakéhokoliv jiného rozumu. Dialogy vypadají, jaky by se Lemmon a Mills navzájem neslyšeli. A má to minimálně o půl hodiny víc, než by bylo nutné. I Billy Wilder si zkrátka musel vybrat slabší chvilku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Fain romantická komedie s výtečným Lemmonem, které možná trošičku škodí ta ukrutná stopáž, ale ani přes ni nestíhá Avanti! nějak extrémně nudit. 8/10
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
9.5
"Můj otec tu úpí v márnici."; "Kam ho uložili? Moc pěkné místo - městská márnice." Tak takovéto věty si vyslechneme v úvodu této parádní komedie. Billy Wilder, Jack Lemmon, Juliet Millsová a Clive Revill - co dodat. Tenhle film na mě vždy dýchne hřejivou atmosférou Středozemního moře. Billy Willder filmu rozuměl a komediím zvláště. To je na tomhle filmu vidět.
avenis
avenis
7 963 bodů
10
Nádherná letní milá komedie, u které bych ráda trpěla ztrátou paměti, abych si ji mohla znovu a znovu vychutnávat poprvé, protože tehdy poprvé jsem se nesmírně bavila. Bavím se i teď, po x-té, ale už jiným způsobem. Přesto film miluju.
Původní dabing z roku 1978 je neúplný kvůli jedné, tehdy vystřižené scéně (rozhovor na hotelové chodbě o situaci na Středním východě). Hlas Josefa Beka a Miloše Kopeckého bylo nutno nějak nahradit. Uvažovalo se o imitátorech nebo o titulcích. Nakonec dabing namluvili herci, kteří se původním dabérům hlasově příliš nepodobají...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Jak je tam Jack Lemmon, vždycky je to bezvadné. Navíc český dabing s Vladimírem Brabcem, Milošem Kopeckým, Josefem Bekem aj. je opravdu vynikající. Film není jen romantický, ale je i velice vtipný! Je to nádherná komedie z překrásného prostředí ostrova Ischia.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Klasika, na kterou občas ráda kouknu, protože se odehrává na mé oblíbené Ischii a atmosféra toho ostrova a povaha jeho obyvatel z filmu opravdu vyzařuje. Hlavní hrdinové si na ostrov přijíždějí pro těla svých rodičů - trochu mě ale zaráželo, že si z jejich smrti celkem nic moc nedělají a řeší spíš jejich (a posléze i svůj) vzájemný vztah. Pravda, o tom ten film má být, ale mě přesto ani on (poněkud zaseklý obchodník) ani ona (naivka, co řeší jen svá kila) moc neseděli. Ale jinak je ten film takový milý.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Nebožtíci přejí lásce je jedna z mých nejoblíbenějších komedií a to rozhodně ne bez důvodu. O spoustě scén, jako například všechny, kde se vyskytli bratři Trottovými nebo fašista z letiště, můžu dokonce říct, že jsou pro mě kultovní. Skvěle je i zpracováno, jak si k sobě obě hlavní postavy hledají cestu. Obdivuji také množství menších zápletek, které společně celý film výborně dotvářejí. Nebožtíci přejí lásce je jeden z mála filmů, na které se někdy podívám znovu rád.
king-kurt
king-kurt
1 280 bodů
7.5
Někdy prostě dobrý příběh stačí. K tomu navíc si dobře pohrát s postavymi. Dobrá, nevěra je ta nejkrásnější romantintika, to nechci hodnotit, ale dívá se na to dobře. Až na ní má člověk chuť :). K tomu starý dobrý český dabing a je to.
Veronika Rada
Veronika Rada
858 bodů
9
Nejlaskavější komedie která vždy potěší. Když je člověk unavený a bez nálady tohle vždy pomůže. Navíc Jack Lemmon je ve své roli opět úžasný. Jako bonus nelze nezmínit i úžasný dabing v čele s Hanou Maciuchovou a Vladimírem Brabcem, Milošem Kopeckým a dalším legendami českého filmu i dabingu.