Nebojsa

65%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Dobrá pohádka, působí ovšem dosti depresivně, takže je oblíbená více mezi dospělými, než mezi dětmi. Dobrý výkon Jána Kronera a skvělý výkon Ondřeje Vetchého povýšili tuto pohádku na nesmrtelnou a to není vzhledem k roku natáčení vůbec obvyklé. Chválím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborný Ondřej Vetchý, který si z pozice nahrávače ukradl celý film pro sebe.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Hodně známé a mnou pokaždé s radostí zkouknuté.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Je to podobné pohádce O statečném kováři s Pavlem Křížem v hlavní roli Ale ta je povedenější. Každopádně 60 procent si zaslouží za tu místy až hororovou atmosféru. Je to taková v podstatě poslední československá pohádka ještě vydařená, to, co přišlo po ní, to už je víceméně nekoukatelné.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Přijde mi, že Nebojsa je hodně nedoceněná pohádka, která má ovšem své kvality. Největším plusem je rozhodně téměř až hororová atmosféra, kterou střídají ty světlé, na temné zakleté království byla radost pohledět. Mínusem pro mě byl Kroner v hlavní roli, který mi nebyl příliš sympatický, a po herecké stránce ho Vetchý v roli ustrašeného Ferka rozhodně přehrál a jeho uřvané scény jsou tím nejlepším, co je v této pohádce k vidění.
siginho
siginho
649 bodů
7
Vetchý
zuz
zuz
395 bodů
6
Klasická průměrná pohádka,která neurazí.Velké plus tomu dodal Ondřej Vetchý a jeho krůtí brko bez?kterého by byla ta pohádka o ničem.Dodat tomu tu potřebnou šťávu.