Nebezpečné myšlenky

69%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Film s velmi špatnou pověstí coby povrchní white savior báchorka. Po letech se snad dá udržet odstup a přistoupit k tomu jako k historickému kusu popkultury, který ve svých záměrech, chybách i dobře míněných, ale poněkud jalových gestech reprezentuje Ameriku 90. let.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Důležitý film, který odstartoval vlnu podobně laděných filmů. Nebezpečné myšlenky vychází z reálného příběhu a možná dost dobře hodně lidem otevřely oči. Tohle je dost drsná kritika školského systému a nebavíme se jen o tom americkém, ale zajisté i o tom českém.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Já fakt nevím, jestli učitelka s tváří a vystupováním Michelle Pfeiffer dokáže zaujmout třídu děcek z ulice tím, že budou rozebírat texty od Boba Dylana, něco se dokonce naučí a možná i získají nějaký životní cíl, ale myšlenka, že existují učitelé, kterým nejsou jedno děcka určená na odpis, a že existují děcka, která by v dané situaci ještě byla ochotná vnímat snahu jim pomoci, to je myšlenka fakt pěkná a záslužná, byť nejspíš naivní.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
6
Takových filmů o tom, jak jeden učitel napraví třídu černochů už jsem pár viděla. Děj je jasně předvídatelný od začátku až do konce, avšak i tak to celkem příjemně funguje.