Nebezpečné hry

66%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Ano, tak tento druh filmů můžu. Vykašlal bych se na nálepky, erotický thriller nebo co. Je to spíš noirová temná záležitost a má to velice dobrou atmosféru, ostatně John McNaughton je výborný režisér a je docela škoda, že to publikum v době uvádění jeho filmů moc nerozpoznalo. Herci zde vědí objektivně velice dobře co hrají a dobře se na ně dívá.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Ten film klame tělem tak dobře a nenápadně, že opravdu není problém jeho hrátky přijmout a užívat si tu hrdě proklamovanou béčkovost a evidentní nadnesenost - místy se to možná tváří vážně, ale to je jenom kamufláž pro nehorázné scénáristické blbnutí, které brát vážně nelze, což jen podtrhuje absurdně gradovaný závěr, jenž mi osobně ani nevadil (hlavně postava Billa Murrayho to dokonale 'zabíjí' a vyloženě na diváka šibalsky pomrkává). A vedle výborných mužských protagonistů se tu navíc promenáduje diva Denise Richards, která si střihá jednu z nejžhavějších filmových rolí a pokoj mužského diváka dokáže svými výstupy proměnit v saunu - čímž nechci nijak shazovat Neve Campbell, která je rovněž zatraceně přitažlivá. Pro určitý okruh diváků jasný kult.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
7
Jak já miluju podobně prdnutý filmy... A teď mě neberte tak vážně, ale Nebezpečné hry jsou zkrátka úžasné v tom, co dělají. Ve skoro televizní produkci s tvůrčím týmem, o který si nikdo neopře ani kolo, a plejádou hereckých osobností, které rozhodně nemají v Hollywoodu vydlážděnou cestičku a prakticky po celou svoji kariéru hráli přinejlepším druhou ligu se podařilo solidně rozvířit vody.. Jde o příběh ze školních let, kde pod nabitým soundtrackem přerůstá jedna letní párty studentů s pohodovým učitelem Lombardem do thrilleroidního soudního trháku, kde jde o peníze, čest a znásilnění.. Jednoduchý kriminální motiv s jasným pachatelem a obětí, kde se co chvíli přidá další holka, jen aby stihli předběhnout dobu a založit svoje #MeToo, které Lombardovi má zničit jistou pověst obecního oblíbence. Ovšem o tomhle Nebezpečné hry nejsou a celý svůj televizní námět přetrhávají další zápletkou nebo zvratem, který má za cíl dokázat, že psát scénář může být zábava.. Plně chápu, že to má trošku nutkání vyjebat s divákem, ale není třeba to brát tak vážně. A když ještě tuhle hru s publikem podpoří hot ústřední dvojička dívek (Neve > Denise), jde o celkem příjemnou podívanou, která samozřejmě působí překombinovaně, ale ještě je to v rámci mnou nastavených mezí.. Zábavný devadesátkový kousek s dynamickým hudebním vkusem. 70%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7.5
Jako erotický thriller spíše naivní, jako velkolepý podfuk trošičku moc hektické a do sebe zahleděné. Ale coby scenáristické cvičení mi to přijde hrozně zajímavé. A k tomu ten sympaticky bizardní Bill Murray, který jakoby sem přišel z jiného filmu, Denise Richards na vrcholu svých "sil" a celkově sympatický koncept zmatečného divadla, ve kterém je divák téměř jednou z postav. Nebezpečné hry mě zkrátka baví, jakkoli laciné a prvoplánovité možná jsou.
Renfield
Renfield
2 582 bodů
6
Nebýt prvních možná patnácti minut a posledních přibližně deseti, je to docela solidní devadesátkový thriller. Scénář rozhodně není dobrý, ale v té prostřední části docela funguje a snad i díky hercům hlavu zamotá. Nebo herečkám? Pravděpodobně tak. Neve Campbell je vcelku fajn a Denise Richards je tu zřejmě především pro ony jistě parádní scény. Kameraman se na nich vyřádil a dal jim ve spojení s hudbou dokonalý erotický náboj... navíc, něco takového budeme pravděpodobně vídat méně a méně. Nebezpečné hry celkově atmosféru mají, prostředí Floridy, aligátoři v okolní přírodě, to vše dělá své a ve spojení s výbornou hudbou (perfektně použitá trubka) má sílu. Jenže, když je ta pomalu původně nejvíce vedlejší postava (i když, to se tady nedá tvrdit) tou nejzajímavější, je něco špatně. Nevím jak to měli ostatní herci, ale Bill Murray mám pocit dobře věděl, v čem hraje a dal tomu v tom nejlepším slova smyslu co proto. Matt Dillon si zase vyzkoušel psychopata a nedopadlo to vůbec zle, i když s výkonem z doby kdy stavěl dům, se to samozřejmě srovnávat nedá. O herečkách již byla řeč, další postavy jsou tu spíše kvůli naprosto šílenému závěru. Třeba takový Kevin Bacon proč vlastně? Zřejmě aby mohl vylézt ze sprchy.