Načeradec, král kibiců

63%
Načeradec, král kibiců
Plakát traileru

Velký úspěch poláčkovské fotbalové komedie Muži v offsidu záhy vedl k volnému pokračování. Protagonistou je opět groteskně vznětlivý, nedůtklivý pan Načeradec, majitel obchodu s konfekcí a gumovou obuví, byť tentokrát zhrublý a primitivně vemlouvavý. Více než sportu se totiž věnuje povídavému obcházení karetních hráčů, na což posléze doplatí. Režisér Machatý, předtím proslavený snímky jako Extase, avšak selhal, protože nedokázal nalézt vhodný klíč k mozaikovitě vystavěnému příběhu plnému nejrůznějších banalit, kteří ovšem předchozí Muži v offsidu dokázali tak jedinečně vyhmátnout a okouzlit totožně naladěné publikum.




Fingon
16 886 bodů
6
Otravný kibic podruhé. Z filmu čiší režisérova snaha natočit jej "nějak jinak," snová operní sekvence se čtyřmi králi a s šílenou atrapou mluvícího žaludského esa je hodně ujetá, ale příliš kladný efekt tato snaha bohužel neměla.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8
Opět vynikající Hugo Haas, pouze o jediný rok starší než v komedii "Muži v offsidu", tedy jedenatřicetiletý! Film má švih, mnohé hlášky došly až do naší doby. Např. : "Jak se máš, tatínku?"- "Aha... (sahá pro peněženku) Kolik?" Nebo : Paní Načeradcová: "Dnes jsem ti měla, Richard, takovej divnej sen. Kde se ty sny v člověku berou? Tak se ti mi zdálo, že ke mně přišla nebožka maminka a takhle mi prstem hrozí a říká,jako bych ji před sebou viděla: Kampaks mi dala to šití? - Já na to: Ale maminko,já jsem tvé šití v ruce neměla a ostatně nač bys to šití potřebovala, dyk už si dvacet let mrtva. Jak se to tak člověku splete. Já musela něco tlustýho na noc sníst." Děj "Načeradce, krále kibiců" valný není. Ale Hugo Haas je přímo nádherně cholerický a na něm celý tento film stojí. Nicméně dávám o 5% méně než "Mužům v offsidu".

Dodatečné informace

Původní název:
Naceradec, král kibicu (více)
  • Československo Načeradec, král kibiců
  • Československo Naceradec, král kibicu
  • Československo Naceradec, King of Kibitzer
  • Československo Načeradec král kibiců
Premiéra v ČR:
12. 2. 1932
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění