Na ostří nože

72%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Kvalitní dobrodružný survive snímek o boji dvou mužů proti přírodě. Na svou dobu se může Na ostří nože chlubit dobře nasnímanou a hlavně věrohodnou scénu boje s medvědem. Záběry Aljašské přírody jsou krásné a právě prostředí filmu má lví zásluhu na mém celkovém hodnocení.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
7.5
Tři hvězdy světového filmu: sir Anthony Hopkins (divák by mu uvěřil, že je zkušeným skautem) jako Charles Morse, Alec Baldwin jako jeho zrádný (a posléze spravedlivě potrestaný) přítel Robert Green a hlavní filmová hvězda - ochočený kodiak Bart the Bear (poprvé exceloval ve filmu Medvědi, pak v Legendě o vášni) v roli hladového medvěda pronásledujícího tři (posléze dva) ztroskotance. Významnou roli hrají hodinky s vyrytým věnováním.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Extrémní dobrodružný snímek o vůli přežít v zimní divočině po ztroskotání letadla dvou charakterově a společensky naprosto odlišných lidí. Velmi zajímavý příběh podpořený překrásnými scenériemi ukazující různé techniky přežití, které nejsou žádným výmyslem. Milionář znalý různých věcí a způsobů jen teoreticky a módní fotograf naopak neznalý ničeho. Charles Morse má snad všechny vlastnosti pro přežití. Odvahu, vytrvalost, motivaci, vynalézavost, optimismus a důstojnost. Naopak Robert Green se nemá pyšnit čím. Je zbabělý, žárlivý, chamtivý, podvodný. A oba mají nemalou touhu přežít a dostat se do bezpečí s ohromným a hodně naštvaným medvědem v zádech. Snímek po filozofické stránce velmi poučný. V takové situaci všechno souvisí se vším a tak se pro oba jedná o skutečnou a největší životní zkoušku. Příběh o přežití v divočině, který má co ukázat.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
skvelé prekvapenie! film má po celý čas vynikajúcu atmosféru a nudiť sa pri akčných scénach tiež nebudete. skvelé výkony hercov ako i medveďa... po pozreti "the grey" som dostal chut na dalsi zo survival filmov a tak som sa rozhodol znovu zhliadnut "the edge" od novo zelandskeho leea tamahoriho (to bolo este ked natacal film ktore mali ako take cojones a este dlhsie predtym nez sa rozhodol spravit karieru ako muz-prostitut obliekajuci si zenske saty).... po pomalsom rozjazde (dobra polhodina uplynie nez dej naberie na obratkach) nenastane krkolomna jazda ale pomay zato iste slapajuci akcny thriller (vsetko povysuje o jeden level na hore vynikajuca hudba klasika goldsmitha a hlavne krasna kamera dona mcalpina), cely film stoji na vykone tradicne skveleho sira hopkinsa (ako "knihomola" ktory je expert na teoriu, ale v praxi prilis skusenosti nema), aleca baldwina (pravdepodobne jediny z klanu baldwinovcov co nieco dokaze zahrat) a hlavne medveda barta (tu je vidiet obrovsky rozdiel v porovnani s "the grey" kde film trocha stracal tempo s nastupom digitalnych vlkov)... skoda ze dej je dost riedky tak obcas film straca tempo, aby vam potom opat rozpumpoval srdce s nastupom akcnych scen... "na ostri noze" nebude nikdy klasika, ale ako slusna zanrovka za pokus stoji...(25/4/12)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Určitě jeden z nejlepších filmů o boji o život, když se tedy jedná o boj člověka s přírodou(v tomhle případě spíš s divočinou). Skvěle zvolená hlavní dvojice a Bart the Bear jako medvěd Kodiak, který si je chce dát ke svačině.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
krásný dobrodružný film s impozantními herci.
Floridsky
4 376 bodů
10
Drsný a strhující survival s pořádnou dávkou napětí. Hopkins, Baldwin i medvěd Bart hrají skvěle. Opět znamenitá hudba Jerryho Goldsmithe.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Film jsem vyděl tak před pěti lety a byl to ten jeden s filmů který na mne opravdu zapůsobyl jde o krůtý boj o přežití se skvělými herci který předvádí parádní výkony o bojují o své životy celkově je film velmy dobře promyšlený a příběh vás velmy snadno chytne stejně i kvůly naprosto skvělému konci s pojintou.
pantak
pantak
3 367 bodů
8
Obdivuhodný výkon sira Hopkinse.