My Fair Lady

80%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Hezký muzikál, krásné kostýmy a interiéry a skvostná Audrey Hepburn. Hudba je jak na houpačce, některé písně dobré, některé tahají za uši. Příběh je to staromódní a romanticky naivní. Je to stará pěkná filmařina, leč není to žádná bomba, odpočinkový pro oko hezký muzikál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Chybí tanec, chybí dokonce i pořádný zpěv, filmaři jen rozhazují opulentními kulisami a hromadou komparzu, aniž by ale film jedinkrát propadl vlastní hudbě - která je většinou jen recitování slov do melodie a postávání nebo popocházení v kulisách. Je to neinspirativně strnulé a statické.
olga-pu
20 075 bodů
9
Krásný muzikál
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Audrey Hepburn ve vrcholné formě a s její buranskou angličtinou dělá z filmu tak výjimečný zážitek, že bohatě přebije i úplnou absenci tanečních čísel a nevídaně naivní romantickou zápletku. Několik písní se skutečně vyvedlo a Rex Harrison hlavní hrdince poměrně zdatně "přicmrndává", ale řekněme si to upřímně..., když nestojí před kamerou Audrey, je to docela nuda.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
Tak to je Klasika s velkým K! Velice roztomilá Audrea Hepburnová (I Could Have Danced All Night), krásně "kožený" pan profesor v neodolatelném podání Rexe Harrisona, o vynikajících písničkách ani nemluvě. Jednu už jsem uvedla, ale třeba "Without you", "On the street where you live", ... To si pak člověk prozpěvuje nevědomky ještě dlouho poté, co tento muzikál viděl! Jedině vadí poněkud délka. Ale dá se to s tou krásnou hudbou a skvělými hereckými výkony přežít! :-)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Asi nejkrásnější a nejstarší muzikál, který jsem kdy viděla a který mě vždycky chytne za srdce... Úžasná a nádherná Audrey Hepburn jak pouliční květinářka a písně, které se nedají vypudit z hlavy... Skvělé herecké obsazení, jednoduchá pointa....
evismaior
evismaior
4 254 bodů
10
Pro mě jeden z nejlepších muzikálů, který můžu vidět kdykoli. Parádně snobský profesor jazykovědy Higgins, milý plukovník Pickering, který s ním uzavře sázku o převýchově květinářky Lízy Doolittleové v dámu, krásně prostořeká Eliza v podání nádherné Audrey Hepburn, její svérázný otec a naivní nápadník Freddy, to vše zabalené do bohatých kostýmů a spousty krásných písniček, které jsou notoricky známé dodnes. "než jsem přišla, umyla jsem si ruce a vobličej.":-)
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Další případ tojo jak moc jsem nedůvěřivý. Na film jsem se těšil asi jako judaista na druhou světovou válku, ale šeredně jsem se zmýlil. Fillm má krásný a milostivý příběh, který nás nechá nahlédnout do života chudoby, bohatství, čokolády, krás života, sobectví a lásky... a také hudby. Když toto vše spojíte dohromady dostanete tento krásný muzikál. Hepburn v roli zářila a ukázala mi svou osobní krásu, která je téměř nedosažitelná.
kknk2
kknk2
2 937 bodů
7.5
Jako muzikál by se My fair lady dnešnímu obecenstvu příliš nezavděčilo - osobně mi písně přišly nicneříkající. Na druhou stranu se mi líbil vývoj hlavní hrdinky, jejíž ikonické scény a nesnesitelné vřískání nelze zapomenout. Jediné, co mě opravdu vytočilo, byl nepatřičný konec.
sisisi
sisisi
441 bodů
9
Skvělé zpracování Pygmalionu, až na pozměněný konec, který je ale takovým typickým Hollywoodovým happyendem. Je to super film, až na některé zdlouhavější části.